comenzi la domiciliu cliseru.ro

Șansa schimbării stă în tineri. Vasile Popa este un gârbovean pentru gârboveni! 

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/08/2020 | Politica
Vasile Popa
Vasile Popa

Numele meu este Vasile Popa, am 26 de ani și sunt de profesie inginer. Sunt absolvent al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, specializarea Management și inginerie economică în agricultură și dezvoltare rurală. Tot în cadrul acestei universități sunt înscris la master, specializarea Management și dezvoltare rurală. M-am nascut și am crescut în comuna Gârbovi, județul Ialomița și sunt atașat de acest loc unde am familia și majoritatea prietenilor. Acest lucru mă face să iau atitudine la tot ce se întâmplă în comuna mea.

Îmi doresc ca în următorii 4 ani de mandat să aduc comuna la nivel European prin atragerea fondurilor UE, atragerea investitorilor și creșterea venitului pe cap de locuitor prin creare de noi locuri de muncă, pentru ca gârbovenii să nu mai fie nevoiți să plece la oraș să muncească sau mai grav, să își abandoneze familia și să plece în alte țări pentru un venit mai bun. Nu îmi doresc să plec din țară și nu voi sta nepăsător la ruinarea satelor românești.

Usr Garbovi
Usr Garbovi

Am decis în anul 2020 să îmi depun candidatura la primărie pentru că vreau să pun comuna Gârbovi pe harta localităților cu cele mai multe atrageri de fonduri europene, pentru ridicarea nivelului de trai al cetățenilor săi.

Știu ce înseamnă munca și integritatea și am luptat mereu să ofer oamenilor de lângă mine încredere și respect, iar asta m-a ajutat să progresez în viața. Respectându-i pe cei din jurul meu mă respect pe mine și ridicându-i pe ei, mă ridic odată cu ei. Asta trebuie să facă un primar.

Primăria prin aparatele de specialitate și ajutată de Consiliul Local trebuie să acționeze în mod solidar și nemărginit numai în folosul comunității și al cetățenilor, așa că haideți alături de mine să facem posibil acest lucru normal într-o societate responsabilă și dedicată binelui general dar și individual.

Foto

Proiectele pe care le am în vedere pentru comuna Gârbovi le-am dezvoltat mai jos pentru a lua și dumneavoastră cunoștință cu ele:

1. Modernizarea rețelei de apă la standarde europene.

Ne dorim ca localitatea în care ne desfășurăm activitatea să funcționeze la capacitatea sa maximă, mai ales când această resursă primară este imperativ necesară. Acest lucru se va realiza prin soluții moderne de filtrare, captare, distribuire și tratare a apei. Sunt disponibile fonduri europene pentru dezvoltarea comunităților rurale care nu afectează bugetul local.

2. Centru de recuperare medicală, terapie copii și bătrâni.

Vârsta înaintată a locuitorilor comunei impune crearea unor facilități de recuperare, terapie și îngrijire bătrâni și copii. La ora actuală sunt disponibile fonduri naționale pentru crearea acestor beneficii. Întotdeauna vârstnicii sunt lăsați pe ultimul loc, dar pentru că ne dorim o comunitate sănătoasă vom îmbina experiența cu entuziasmul tinerilor, pentru ocrotirea și dezvoltarea gârbovenilor.

3. Centru de colectare legume, fructe.

Având în vedere specificul comunei în care locuim, dorim atragerea de investitori pentru posibilitatea exportării în containere frigorifice direct către cumpărători din UE a produselor bio din zona noastră.
Înființarea de asociații agricole dezvoltă comunitatea și atrage venituri pentru locuitori și administrație: solare, sere, ferme.

4. Asfaltarea comunală

Infrastructura este sistemul de circulație a unei societăți sănătoase. Având în vedere specificul comunei noastre este esențială dezvoltarea căilor de acces pentru terenurile agricole și pentru tranzitul intercomunitar. Ne propunem asfaltarea drumurilor agricole(extravilane) și a căilor de acces la proprietăți.

5. After school, cursuri de dezvoltare personală pentru elevi, dar și de orientare educațională.

Prin modernizarea facilităților de învățământ dorim să asigurăm tinerilor condiții la cel mai înalt nivel care să îi pregătească pentru viață, crearea de noi spații moderne de after school și laboratoare tehnice care vor ajuta la pregătirea necesară pentru dobândirea cunoștințelor viitoarelor meserii.