Marian Neacșu, exclus din PSD. Revoltă în PSD Ialomița
Președintele PSD Ialomița, Marian Neacșu, a fost exclus luni, 5 noiembrie, din Partidul Social Democrat, în urma votului dat în Comitetul Executiv Național al partidului. Alături de el, a fost exclus și senatorul Adrian Țuțuianu, cu 53 de voturi pentru și 9 împotrivă.
Atât Marian Neacșu cât și Adrian Țuțuianu contestă această decizie, fiind de părere că excluderea lor a fost de fapt o „execuție publică fără niciun sens”.
„După acest vot, evident că suntem excluși. Vom merge și vom analiza, vom discuta la organizațiile care ne-au susținut și vom vedea ce poziție au și ei. Bineînțeles că vom face contestație, pentru că este o execuție publică fără niciun sens. Nu ni s-au adus niciun fel de argumente, ci doar elucubrații, afirmații fără niciun temei. Am devenit pe nepusă masă și trădătorii partidului și oameni care negociau pe ascuns cu altcineva. E foarte interesant cum am reușit să trec dintr-o parte în alta… (…) Noi am fost soldați credincioși ai partidului și nu vom lupta împotriva partidului nici în continuare. Este o problemă pe care o vom analiza noi și colegii noștri care au fost și care vor mai fi alături de noi și vom lua deciziile corespunzătoare”, a declarat Marian Neacșu.
Acesta a postat pe o rețea de socializare un video de la Congresul al XII-lea al Partidului Comunist Român, făcând o paralelă între modul cum a decurs Comitetul Executiv al PSD și cel al PCR.
„Orice asemănare din păcate nu este întâmplătoare. PSD este și va rămâne partidul celor mulți, nu partidul unui om indiferent cum s-a numit sau cum se numește el”, scria Marian Neacșu.
Reacțiile în PSD Ialomița nu au întârziat să apară. Primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, a postat, la rându-i, pe o rețea de socializare, părerea sa despre excluderea lui Marian Neacșu din partid.
„Democrația pumnului în gură, a șantajului, a interesului și a constrângerii. Când cel mai mare partid își exclude cu un vot al fricii unul dintre cei mai cerebrali, consecvenți și capabili membri ai săi, pe Marian Neacșu, înseamnă că principiile democrației pe care a fost creat acest partid, prin definiție, sunt serios puse într-un mare pericol. Un vot rușinos în spatele ușilor închise mai presus de un vot deschis democratic într-un congres național. Personal, trăiesc cel mai dezamăgitor sentiment de 15 ani de când sunt membru al acestui partid. Așa cum îl cunosc pe domnul Marian Neacșu sunt sigur că lupta lui pentru o cauză dreaptă nu se va opri aici. Este a doua mare nedreptate majoră la care este supus. Deasemenea, se produce un precedent extrem de periculos. Ce vom face de acum înainte? Sub amenințarea excluderii vom accepta să ni se ia dreptul la opinie? Niciodată!!!! O să mergem înainte, o să ne exprimăm părerile, vom lupta pentru democrație și dreptate. Din ce în ce mai mulți!”, a subliniat acesta.
Și deputatul Andrei Pop îl susține pe Marian Neacșu, președintele PSD Ialomița, în ciuda deciziei de excludere.
„Excluderea președintelui PSD Ialomița și Secretar General al PSD, Marian Neacșu, este un gest greșit și nu aduce niciun avantaj Partidului Social Democrat.
Marian Neacșu nu este doar un lider apreciat pentru performanțele sale în organizația județeană, ci este unul dintre acei lideri care au pus umărul și care au dus partidul unde este acum, adică la guvernare.
Reamintesc că organizația PSD Ialomița, sub conducerea președintelui Marian Neacșu, a obținut, în alegerile parlamentare din 2016, un scor de 59,6%, poziționându-se în primele 10 organizații județene ale PSD cu cele mai puternice scoruri.
Alegerea mea de a activa ca social-democrat se datorează omului politic Marian Neacșu și a proiectului propus pentru județul Ialomița. Mă bucur că am avut, am și voi avea în continuare șansa să împărtășesc idei, gânduri din viața mea cu prietenul Marian Neacșu.
Un conflict de idei, chiar dacă acesta vine în urma unei viziuni alternative, dar complementare și fidele intereselor Partidului Social Democrat, nu trebuie și nu poate duce la excluderi, pentru că, în mod logic, nu va duce decât la excluderea acelor idei care, în mod normal, sunt esența vieții interne democratice a unui partid politic.
În politică trebuie să continuăm cu forța argumentelor și nu cu argumentele forței”, a precizat acesta pe pagina sa de socializare.