Parlamentarii județului Ialomița și-au primit certificatele doveditoare
Cei șase parlamentari ai județului Ialomița au primit astăzi, 16 decembrie, certificatele doveditoare ale calității de senator și deputat.
Așadar, județul Ialomița îi va avea ca senatori pe Marian Pavel (PSD), aflat la al doilea mandat, și pe Gabi Ionașcu (PMP), la primul mandat (prin redistribuire).
De asemenea, va avea patru deputați, respectiv Mihăiță Găină (PSD), la al doilea mandat de deputat, plus unul de senator, Andrei Pop (PSD) la primul mandat de deputat, Ștefan Mușoiu (PSD – prin redistribuire) la primul mandat de deputat și pe Gheorghe Tinel (PNL) – la al treilea mandat de deputat, tot prin redistribuire.
Certificatele au fost înmânate de președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 23 Ialomița, Ion Toma, în prezența prefectului județului, Gigi Petre, și a membrilor BEJ.
Ion Toma a apreciat faptul că noua lege electorală a fost benefică pentru toți competitorii politici, dar și pentru toți cei implicați în organizarea scrutinului, asigurându-se transparență și corectitudine.
„Trebuie să recunosc faptul că aceste alegeri au fost deosebit de transparente și corecte. Este un lucru recunoscut de toți competitorii și la nivelul județului. Cu atât mai mult zic că rezultatele reflectă voința societății noastre la această oră. Remarc, de asemenea, organizarea deosebită a alegerilor la nivelul județului nostru, (…) începând cu constituirea birourilor secțiilor de votare pe baza unui soft, avem un cod de experți electorali, de 660 la nivel de județ, iar noi am avut nevoie de 440 în cele 220 de secții de votare și ne-a permis să îi putem înlocui fără probleme atunci când a fost nevoie (…).
Mai sunt probleme și la acest nivel, pentru că este greu să schimbi mentalități. (…) Ușor, ușor și acești experți electorali vor fi selectați și vor rămâne oameni care au într-adevăr cunoștințe, care au competențe în desfășurarea alegerilor. O bilă neagră nu mă pot abține să nu acord, total apolitic, așa cum trebuie să fie reprezentantul justiției în BEJ, partidelor care nu au încă o infrastructură și o bază umană, de personal, care să asigure participarea unor oameni competenți în secțiile de votare.
Nu vreau să mă gândesc cum s-a făcut selectarea celor 220 de oameni pentru fiecare partid, pentru că partidele serioase au avut acești oameni, celelalte au luat de pe unde au găsit. (…) Doresc să mulțumesc în mod deosebit aparatului tehnic, domnului prefect, și faptul că am reușit să terminăm primii pe țară centralizarea în cele 220 de secții de votare și că oamenii nu au așteptat, așa cum se întâmpla de obicei, dormind pe saci, pe holuri sau pe unde apucau, mai mult de 45 de minute, o oră nu au așteptat la Biroul Județean, iar asta se datorează aparatului tehnic, prefecturii, care ne-au ajutat și Biroului Județean de Statistică (…)”, a declarat Ion Toma.
Acesta a avut și câteva mesaje adresate noilor parlamentari, în care a subliniat necesitatea ca, în viitor, „falia” dintre populație, parlament, politică să se reducă, iar partidele să încerce să atragă electoratul la vot, urându-le totodată succes în activitatea ce va urma.
„Într-o țară democrată nu este posibil, mă rog, este posibil, dar nu este corect și poate că nu este nici chiar democratic, ca soarta unei țări să fie stabilită de 40% dintre cei care au dreptul de a spune ceva cu privire la soarta țării. Iar acest lucru trebuie ca dumneavoastră să-l rezolvați. Nu printr-o lege care să oblige oamenii să vină la vot, pentru că aceste legi nu rezolvă situația, ci prin apropierea de popor, de oameni”, a mai spus Ion Toma.
Aprecieri pentru activitatea depusă în această perioadă a avut și prefectul județului față de reprezentanții structurilor MAI (Poliție, Jandarmi, ISU, Poliție de Frontieră etc.).
Totodată, acesta i-a felicitat pe noii parlamentari și i-a asigurat de întreaga sa disponibilitate de colaborare.