Ialomița: Proxenetism, spalare de bani, autoturisme și imobile sechestrate
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
- VLAD VASILE, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor (două infracţiuni);
-
VLAD GEORGIANA, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor;
-
ANDREI MARIANA, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
Inculpatul VLAD VASILE, în cursul anului 2013, prin mai multe acte de executare, având la bază aceeaşi rezoluţie infracţională, a disimulat adevărata natură a provenienţei şi proprietăţii mai multor bunuri mobile şi imobile, cunoscând că banii din care au fost dobândite provin din săvârşirea infracţiunii de proxenetism.
Bunurile achiziţionate cu banii dobândiţi prin săvârşirea infracţiunii de proxenetism sunt:
- 4 imobile (garsoniere) situate în municipiul Slobozia, cumpărate cu suma totală de 79.000 lei;
-
un autoturism marca CHRYSLER, cumpărat cu suma de 10.000 euro;
-
un autoturism marca AUDI A6, cumpărat cu suma de 7.500 euro;
-
autoturism marca AUDI Q7, cumpărat cu suma de 18.000 euro.
Inculpata VLAD GEORGIANA, în cursul anului 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a disimulat adevărata natură a provenienţei şi proprietăţii unor bunuri mobile/imobile, cunoscând că banii din care au fost dobândite provin din săvârşirea infracţiunii de proxenetism.
Inculpata ANDREI MARIANA la data de 23.05.2014, a disimulat adevărata natură a provenienţei şi proprietăţii unui imobil situat în Slobozia (garsonieră), cunoscând că banii din care a fost dobândit provin din săvârşirea infracţiunii de proxenetism.
Prin Ordonanţa nr. 96/P/2015 din data de 17.06.2016, în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător, măsură ce a fost adusă la îndeplinire de către I.P.J. – S.I.C.E.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situaţie să atingă principiul prezumţiei de nevinovăţie.