Cine sunt candidații pentru Consiliul Județean Ialomița? Alegeri locale Ialomița 2016
Trei deputați, un primar, un om de afaceri, doi economiști sunt cei aspiră la funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița, aflându-se pe prima poziție în lista candidaturilor pentru instituția județeană.
Potrivit situației cu candidaturile definitive depuse la Biroul Electoral Județean, din partea PSD candidează primarul orașului Amara, Victor Moraru, UNPR îl susține pe deputatul Caloianu Mario Ernest, ALDE pe deputatul Aurelian Ionescu, PNL merge cu deputatul Gheorghe Tinel, PMP cu Mircea Lucreția – economist, Partidul Ialomițenilor îl are pe omul de afaceri Sitaru Nicolae, fost consilier județean, iar Asociația Partida Romilor „Pro Europa” îl are pe Enache Virgilius Ionel – secretar (economist).
Ei sunt „locomotivele” care vor trage după ei lista de consilieri județeni.
Câteva partide au ales să pună pe locuri eligibile actuali primari și viceprimari, candidați și la funcția de primar, însă multe candidaturi pentru consilieri județeni sunt cu avocați, profesori, medici, administratori de societăți, directori, ingineri. Sunt însă și partide care au mizat pe pensionari, agricultori, șomeri, casnice, zugravi, curieri, agenți de pază, maiștri, vopsitori, CFR-iști, casieri. Unul dintre partide are, de exemplu, într-o listă formată din 16 candidaturi, 9 șomeri sau, pur și simplu, persoane fără ocupație.
Despre candidații la funcția de primar și despre echipele propuse pentru consilieri locali ar fi de scris multe rânduri. Ar fi de menționat, însă, că unii candidați la funcția de primar sau pentru consilieri sunt cercetați penal, condamnați, cu executare sau cu suspendare (chiar dacă soluțiile nu sunt definitive), ori sunt sub diverse interdicții, printre care și aceea de a candida. O verificare mai amănunțită a listelor, din partea instituțiilor competente, ar face lumină, însă, probabil, declarațiile pe propria răspundere le-a fost de ajuns pentru a le facilita accesul pe liste.
Așadar, mare atenție pe cine votați. Numai voi știți, în comunitățile din care faceți parte, ce „hram” poartă fiecare candidat. Chiar dacă în localitățile mari sunt mulți aspiranți.