Accidente la Slobozia și Fetești. Nu uitaţi, pietonul se opreşte mai uşor decât autovehiculul, în condiţii dificile de drum!
În cursul zilei de ieri, pe raza judeţului Ialomița, în localitățile Slobozia și Fetești, s-au produs două accidente de circulaţie soldate cu vătămarea corporală a două persoane.
Primul accident s-a produs în jurul orei 08:30 pe Drumul Naţional 2A, în municipiul Slobozia.
În timp ce un bărbat de 44 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism pe raza localităţii, la momentul pătrunderii într-o intersecţie de drumuri a acroşat un pieton, o femeie de 71 de ani, care se angajase în traversarea regulamentară a străzii, printr-un loc prevăzut cu marcaj pietonal.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, femeia fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
În aceeaşi zi, pe raza municipiului Feteşti s-a produs un alt accident rutier soldat cu vătmarea corporală a unui pieton.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că în timp ce o femeie de 38 de ani, din municipiul Feteşti, conducea un autoturism pe raza localităţi a acroşat un pieton, o femeie de 59 de ani, din judeţul Călăraşi, care se angajase în traversarea regulamentară a străzii printr-un loc prevăzut cu marcaj pietonal.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, femeia fiind transportată la cea mai apropiată unitate spitalicească, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Conducătorii auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatule fiind negativ.
În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiuni de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii evenimentelor rutiere.
Pentru prevenirea implicării în accidentele rutiere, poliţiştii recomandă pietonilor:
- să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje, iar în lipsa acestora numai după ce s-au asigurat temeinic;
- să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
- după căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor;
- în condiţii atmosferice deosebite (ploi torenţiale, ceaţă, polei, ninsoare) când vizibilitatea şi acţiunea de frânare este greoaie, să se angajeze în traversare numai după ce s-au convins că nu există nici un pericol.
- să supravegheze copiii, atunci când sunt participanţi la traficul rutier şi să nu le dea exemple negative legate de respectarea normelor rutiere!
Nu uitaţi, pietonul se opreşte mai uşor decât autovehiculul, în condiţii dificile de drum!
Reamintim conducătorilor auto că pietonii au prioritate de trecere atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat acestei categorii de participanţi la trafic.