Avansaţi în grad de Ziua Poliţiei
Vineri, 23 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Slobozia, a avut loc o şedinţă festivă, prilejuită de Ziua Poliţiei Române.
Cu această ocazie, au fost avansaţi în gradul profesional următor, la termen, 32 de ofiţeri şi 63 agenţi de poliţie, iar înainte de termen doi ofiţeri şi un agent de poliţie, printre care Ghețu Adrian, șeful Serviciului de Intervenție Rapidă, care a fost avansat înainte de termen la gradul de comisar șef de poliție, Anghel Dragoș Ionuț, la gradul de comisar șef de poliție, dar și Moldoveanu Adrian, Cazacu Constantin, Lefter Marius Cristian, Popovici Corneliu, Ivanciu Marian Siminel, Voicu Ion Artene la gradul de comisar de poliție.
În deschiderea manifestării, polițiștii au păstrat un moment de reculegere pentru eroii polițiști care în decursul timpului și-au dat viața la datorie în slujba comunității, invitaţilor fiindu-le prezentat apoi un scurt istoric al Poliţiei Române de către directorul direcției arhivelor statului.
În cadrul acestei festivităţi, la care au participat poliţişti, jurnalişti şi reprezentanţi ai altor instituţii sau autorităţi publice locale cu care Poliţia colaborează, a fost transmis mesajul inspectorul general al Poliţiei Române, chestor de poliţie dr. Liviu Popa şi al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, comisar şef de poliţie Ştefu Viorel, dar şi ale invitaţilor de onoare din partea Instituţiei Prefectului Judeţului Ialomiţa, Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere – Filiala Ialomiţa.
Sărbătorită în fiecare an la data de 25 martie, Ziua Poliţiei Române a fost marcată la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa printr-un program de activităţi care au avut în atenție apropierea cetăţeanului de instituţia Poliţiei, prin transparenţă şi dialog.
Manifestările au debutat joi, 22 martie, când s-a organizat Ziua Porţilor Deschise, seria activităţilor continuând sâmbătă, 24 martie, în Parcul Tineretului din municipiul Slobozia, ocazie cu care criminaliştii au prezentat laboratorul auto cu care se deplasează şi efectuează cercetarea tehnico – ştiinţifică a locului unde s-a comis o infracţiune, inclusiv conducerea în teren a câinelui de urmă. În acelaşi context, două echipaje de la Serviciul Rutier au prezentat dotarea autovehiculelor de serviciu, iar poliţişti de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de la Poliţia de Proximitate au distribuit pliante cu caracter preventiv.
De asemenea, a fost amplasat un parc rutier mobil pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani, pentru dezvoltarea îndemânării deplasării cu bicicleta şi pentru a cunoaşte şi respecta legile de circulaţie. Parcul mobil conţine 10 biciclete, indicatoare rutiere, marcaj pietonal, jaloane pentru îndemânare şi a fost delimitat cu ajutorul unor borduri. Bicicliştii au fost supravegheaţi în permanenţă şi au fost dotaţi cu căşti de protecţie şi veste reflectorizante.
Manifestarea a fost încheiată de lucrătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă care au executat trei exerciţii tactice de intervenţie.