comenzi la domiciliu cliseru.ro

860 litri de lapte, transportați  fără documente de provenienţă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/10/2014 | Locale Ialomita

Sâmbătă, 18 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor şi Postului de Poliţie Stelnica, în colaborare cu specialişti din cadrul D.S.V.S.A. Ialomiţa au acţionat pe raza comunei Borduşani în intervalul orar 06:00 – 14:00.

Pe parcursul derulării activităţilor, poliţiştii au oprit în trafic o autoutilitară condusă de un bărbat de 25 de ani, care transporta 860 litri lapte crud, materie primă a cărei provenienţă nu a putut fi justificată.

A fost aplicată o sancţiune contravenţională pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi a fost confiscată suma de 860 de lei reprezentând valoarea mărfii transportate.

În cadrul acţiunii a fost verificat punctul de lucru al unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Feteşti, fiind constatat faptul că reprezentanţii acesteia desfăşurau activitate comercială în regim de restaurant, fără ca acesta să fie autorizat sanitar veterinar.

Consilierii D.S.V.S.A. Ialomiţa au aplicat o sancţiune contravenţională pentru încălcarea prevederilor HG 984/2005, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.