50 de jandarmi asigură paza și ordinea publică la centrele de examinare și corectare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa vor asigura, în perioada 02.07 – 06.07. a.c, cu ocazia sesiunii de bacalaureat, paza a şapte centre de evaluare şi două centre de corectare, dar şi măsuri de ordine publică în apropierea acestora şi, după caz, intervenţia pentru restabilirea ordinii, la solicitarea cetăţenilor.

Jandarmii vor asigura masurile de ordine pentru desfăşurarea în condiţii optime a examenelor de bacalaureat, precum şi securitatea evaluării lucrărilor de examen.  La terminarea examenelor, jandarmii vor asigura securitatea transportului lucrărilor de la centrele de examinare la cele de corectare.

Astfel, în judeţul Ialomiţa vor fi asigurate cu pază, şapte centre de examinare, în municipiile Slobozia, Feteşti şi Urziceni şi în oraşul Ţăndărei.

Concomitent cu desfăşurarea acestor activităţi, se va acţiona şi pe linia prevenirii scandalurilor între grupuri de elevi şi alţi tineri din afara instituţiilor de învăţământ, în mod deosebit la terminarea lucrărilor de concurs şi la deplasarea spre domiciliu.

Prevenirea şi combaterea consumului şi traficului de droguri şi alcool în zonele instituţiilor de învăţământ vor fi, de asemenea, în atenţia patrulelor de jandarmi.

Efectivele care vor executa misiuni de pază şi măsuri de ordine la centrele de examinare şi evaluare se ridică la aproximativ 50 de jandarmi.

Menţionăm faptul că la nivelul fiecărui municipiu există şi o subunitate de intervenţie, pregătită să intervină în vederea prevenirii sau aplanării oricăror evenimente neplăcute.

Reprezentanții Jandarmeriei recomandă cetăţenilor să sesizeze imediat Jandarmeria, la numărul de urgenţă 112, ori de câte ori observă vreo încălcare a legilor sau a altor acte normative în vigoare.