comenzi la domiciliu cliseru.ro

3 Mai – Ziua bărbatului slobozean… la grătar! Cine au fost câștigătorii concursului?

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/05/2015 | Locale Ialomita

Municipiul Slobozia a decretat ziua de 3 Mai – Ziua bărbatului slobozean. În acest sens, reprezentanții Primăriei au organizat și un concurs destinat în exclusivitate bărbaților pasionați de gătit în aer liber. Acesta s-a desfășurat duminică, 3 mai, la Pădurea “PERI”, distracția fiind garantată.

La ora începerii evenimentului, vremea era un pic mohorâtă, fapt care a dat ceva emoții organizatorilor. Însă, nu a trecut mult și în crâng au sosit din ce în ce mai mulți oameni care s-au înscris la concurs, astfel că, în jurul prânzului, grătarele erau încinse pentru mititei, pește, pulpe de pui, carne de porc, vită și pastramă de miel.

Concurenții au primit șorțuri inscripționate cu antetul Municipiului Slobozia și sloganul Ziua Bărbatului Slobozean – Ediția I, dar și cărbuni pentru grătar, iar berea a curs din belșug.

Și a început concursul. Pe grătarele încinse au început să sfârâie toate bucatele pregătite, sărate, condimentate sau stropite cu vin. Nimeni nu a avut limită de timp pentru finalizarea preparatelor, iar pentru ca totul să fie mai mult o distracție, un prilej de socializare cu autoritățile într-un cadru relaxant, muzica și voia bună nu au lipsit.

„Capacul” a fost pus, însă, de juriu, respectiv cinci fete din presa locală. Echipate corespunzător pentru un concurs culinar, acestea au fost nevoite (sâc!) să guste din fiecare preparat pregătit de concurenți, pentru a fi cât mai obiective în stabilirea câștigătorilor. Și nu le-a fost ușor. Au existat concurenți care au pregătit de toate… și mici și pulpe de pui și pastramă de miel și ceafă de porc și pește… O nebunie! Astfel că, la ultimul concurent jurizat, aproape toate și-au spus în gând văzând mâncărurile… „primește-le, Doamne, și pe astea!”.

Apoi, cu răbdare, au încercat să departajeze concurenții. Nici aici nu le-a fost ușor, pentru că gusturile nu se discută, nu-i așa? Unora nu le-au plăcut preparatele prea condimentate, altora prea sărate, însă, în final, au ajuns la un rezultat comun.

În urma deliberării, juriul a acordat următoarele premii:

Locul I și diploma pentru „Cea mai suculentă friptură” au fost obținute de Vasile Popovici, venit împreună cu familia pentru a sărbători la iarbă verde… ziua soției. A avut, de departe, cele mai bune preparate, respectiv pulpe de pui, ceafă de porc și mici, gătite foarte bine și echilibrate la gust.

Pe locul II s-a situat Radu Turcu (și diploma pentru cel mai dolofan mititel), care a pregătit miel, pui și mici.

Locul III, dar și diploma pentru cea mai bună prezentare, au fost obținute de Ursăchescu Marius (care a pregătit friptură de porc, miel, mici și pește).

Au existat și trei mențiuni, obținute de Ilie Viorel – (care a pregătit cel mai bun pește, mici, pastramă de miel, porc, pui…), Stavarache Laurențiu (cu pastramă de miel la ceaun) și Vitalie Buzu (cu frigărui de porc și pulpe de pui dezosate, obținând și diploma pentru „Cea mai atractivă frigăruie”).

Printre concurenți s-a aflat și un domn de 74 de ani, care a ținut morțiș să pregătească pastramă de miel și vită, dar și mici, pe grătarul personal pe care îl deține de mulți ani, dar pe care nu îl mai folosește atât de des în ultimul timp de când s-a interzis „grătăreala” în spații neamanajate.

Așadar, Nan Barbu a obținut diploma de „Cel mai bun gratargiu” și pentru cea mai bună pastramă de vită. Nu în cele din urmă, maestru la mici a fost Arsene Ștefan, care a pregătit cel mai suculent și apetisant mic.

Una peste alta a fost o zi relaxantă și, chiar dacă bărbații au muncit de ziua lor, nu le-a părut rău.