15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > 25 Noiembrie – Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeii https://wp.me/p49Kdo-8ph
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
DE MAINE AVEM: ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

25 Noiembrie – Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeii

Această dată comemorează asasinarea, în anul 1961, a celor trei surori Mirabal din Republica Dominicană, care militau pentru respectarea drepturilor lor.

violenta-in-familie

În 1979, a fost adoptată Convenția ONU pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor, principalul instrument internațional al drepturilor femeilor și fetelor. Convenția, alături de alte instrumente legale cu rezultate negociate în cadrul conferințelor internaționale, statuează drepturile femeilor și fetelor la o viață fără violență.

La 20 decembrie 1993, prin rezoluția 48/104, Adunarea Generală a O.N.U. a adoptat Declarația privind eliminarea violenței împotriva femeilor.

O familie în care există violenţă nu este „o familie”. De la ameninţare până la violenţă este doar un pas.

80% dintre femeile abuzate sexual sunt agresate de către bărbaţi pe care îi cunosc, mai mult de jumătate au loc în locuinţa proprie.

În 50% dintre cazurile în care bărbaţii îşi abuzează partenerele, sunt agresaţi şi copii.

Dacă partenerul tău te abuzează fizic, emoţional sau sexual, înseamnă că eşti într-o situaţie de risc şi o victimă a violenţei intrafamiliale.

Sună imediat la 112 atunci când eşti în pericol! 

Meriţi să trăieşti fără teamă! Începe prin a cere ajutor!

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!