comenzi la domiciliu cliseru.ro

10 sfaturi: Fii o familie activă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/05/2018 | Magazin

Activitatea fizică este importantă pentru copii și adulți de toate vârstele. A fi activ ca familie poate ajuta pe toată lumea. Adulții au nevoie de 2½ ore pe săptămână de activitate fizică, iar copiii au nevoie de 60 de minute pe zi. Urmați aceste sfaturi pentru a adăuga mai multă activitate la programul familiei.

1. Setați orele de activitate specifice

Determinați perioadele de timp pe parcursul săptămânii în care întreaga familie este disponibilă. Rezervați câteva din aceste momente activității fizice. Încearcă să faci ceva activ după cină sau să începi weekend-ul cu o plimbare de sâmbătă dimineața.

2. Planificați-vă și urmăriți progresul

Scrieți planurile de activitate pe un calendar familial. Lăsați copiii să ajute la planificarea activităților. Permiteți-le să-l verifice după încheierea fiecărei activități.

3. Includeți munca în jurul casei

Implicați copiii în muncă, în curte și în alte treburi active din jurul casei. Lăsați-i să vă ajute la plivire, plantare sau aspirare.

4. Utilizați ceea ce este disponibil

Planificați activități care necesită cât mai puține echipamente sau facilități. Printre exemple se numără mersul pe jos, joggingul, coarda de sărituri, jocul și dansul. Aflați ce programe oferă centrul dvs. de recreere din comunitate în schimbul unei taxe minime sau chiar gratuit.

5. Construiește noi competențe

Înscrieți copiii în clase pe care le pot îndrăgi, cum ar fi gimnastica, dansul sau tenisul. Ajutați-i să practice aceste sporturi. Astfel, tot ce vor face va fi distractiv și interesant și vor deprinde noi abilități!

6. Planificați activități pentru orice fel de condiții meteorologice

Alegeți câteva activități care nu depind de condițiile meteorologice. Încercați să mergeți pe jos prin mall, să mergeți să înotați la bazin sau jocurile video active. Bucurați-vă de activitățile în aer liber ca bonus atunci când vremea este plăcută.

7. Opriți televizorul

Stabiliți o regulă ca nimeni să nu petreacă mai mult de 2 ore pe zi jucând jocuri video, vizionând emisiuni TV sau la calculator (cu excepția lucrului în școală). În loc de o emisiune TV, jucați un joc de familie activ, dansați pe muzica preferată sau faceți o plimbare.

8. Începeți noi mici activități

Începeți prin introducerea unei noi activități de familie și adăugați mai multe atunci când simțiți că toată lumea este pregătită. Ia câinele pentru o plimbare mai lungă, joacă un alt joc cu mingea sau mergi la o clasă de exerciții suplimentare.

9. Includeți și alte familii

Invită-i pe alții să se alăture activităților familiei tale. Aceasta este o modalitate excelentă pentru dvs. și pentru copiii dvs. de a petrece timp cu prietenii în timp ce sunteți activi fizic. Planificați petreceri cu jocuri active cum ar fi bowling sau o cursă cu obstacole, înscrieți-vă în programe de familie gen YMCA sau participați la un club de agrement.

10. Atrage familia într-o activitate fizică distractivă

Când este momentul să sărbătoriți ca o familie, faceți ceva activ. Planificați o excursie la grădina zoologică, mergeți în parc sau la lac pentru a atrage toată familia.

Complexul complet de vitamine și suplimente esențiale pentru întreaga familie este ceea ce aveți nevoie – verificați catalogul.