comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ziua Unirii la Slobozia – foto & video

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/01/2012 | Locale Ialomita

Manifestarea desfăşurată marţi, 24 ianuarie,  în faţa Palatului Administrativ, cu ocazia împlinirii a 153 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, s-a desfăşurat paşnic şi oarecum monoton. Spunem paşnic pentru că mulţi se aşteptau la prezenţa protestatarilor. Se auzeau chiar şoapte despre sosirea unor grupuri mai puţin legitime. Însă nu a fost aşa. Nimeni nu a bruiat evenimentul, nici măcar cu o vorbă şi totul s-a desfăşurat conform programului anunţat.
S-au întâmpinat persoanele oficiale, intonat Imnul Naţional, oficiat serviciul religios, urmat de o evocare a semnificaţiei zilei de 24 Ianuarie cuvântată de un reprezentant al Inspectoratului Școlar. Edilii au stat cuminţi în acest an, onorând evenimentul doar cu prezenţa. Niciunul nu a luat cuvântul. Probabil pentru a preveni eventualele huiduieli sau din simplul motiv că nu aveau nimic de spus.
Monotonia a fost spartă la intonarea Horei Unirii, moment în care, cu mic cu mare, simpli cetăţeni sau oficiali, s-au prins în joc. A urmat un moment artistic reprezentat de un grup de prichindei, elevi ai Școlii generale din Jilavele, foarte simpatici, care au avut darul de a însufleţi atmosfera prin cântece şi dansuri populare.
Manifestarea s-a încheiat după reţeta din fiecare an, cu defilarea Gărzii de Onoare.