comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ziua României, sărbătorită și la Fetești. Două escadrile formate din avioane de luptă MIG 21 Lancer au survolat monumentul Eroilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/12/2012 | Locale Ialomita

Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Fetești de câteva sute de locuitori, care au participat la manifestările organizate de Primăria municipiului. Feteșteni de toate vârstele au intonat împreună cu aleșii locali Imnul României și au asistat la defilarea Gărzii de Onoare.

În cadrul manifestării, elevii de la Clubul Elevilor și cei de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară au pregătit câteva momente cultural-artistice dedicate Zilei Naționale a României.

”Astăzi, 1 decembrie, se împlinesc 94 de ani de când, prin hotărârea întregului popor român, se împlinea un vis secular: unitatea național statală a românilor, hotărâtă, pentru totdeauna, de Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, în sfânta zi de 1 Decembrie 1918. Ne amintim astăzi cu drag de originea, istoria, limba, datinile, obiceiurile, idealurile și aspirațiile românilor de pretutindeni. Pentru aceasta luptaseră românii sub Mihai Viteazu, revoluționarii pașoptiști care înscriseseră în programele lor acest deziderat național. Independența și unitatea au fost câștigate cu arma în mână, iar hotărârea de unire a avut un caracter plebiscitar. Faptul că după Revoluția din 1989, data de 1 Decembrie 1918 a devenit Ziua Națională a României, demonstrează o dată în plus importanța evenimentelor la care ne-am referit. Astăzi, mai mult ca oricând, ar trebui să ne aducem aminte că suntem români și să fim mândri că sunt români. La mulți ani, România! La mulți ani, Fetești!”, a declarat primarul municipiului, Gheorghe Catrinoiu, în fața celor prezenți.

După încheierea momentelor artistice a urmat depunerea coroanelor de flori, în timpul căreia două escadrile formate din avioane de luptă MIG 21 Lancer au survolat monumentul Eroilor.
Manifestarea dedicată Zilei Naționale a României s-a încheiat cu o defilare militară pe strada Călărași.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️