comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ziua Revoluției Române – 22 Decembrie 2016

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/12/2016 | Locale Ialomita

La 27 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, joi, 22 decembrie, la Cimitirul Internațional al Eroilor din Slobozia, a fost organizat un ceremonial dedicat memoriei eroilor Revoluției.

După intonarea Imnului Național și oficierea serviciului religios au fost evocate momente din perioada Revoluției de către reprezentantul prefecturii și cel al Asociației Revoluționarilor din Decembrie 1989.

De asemenea, au fost depuse coroane de flori la mormintele eroilor revoluției, apoi, după prezentarea onorului, a avut loc defilarea gărzii de onoare.

„Suntem astăzi aici pentru a ne aminti împreună, cu mare emoţie, o zi dintr-un decembrie al anului 1989, Ziua Revoluţiei Române, când s-a dat glas dorinţei de libertate şi de descătuşare dintr-un regim totalitar care părea fără sfârșit. Deşi revoluţia română a început mult mai devreme, prin mişcările de stradă de la Timişoara, ziua oficială a eliberării de sub regimul comunist a fost sărbătorită pe 22 decembrie în fiecare an, fiind declarată prin Legea nr. 258 din 29 aprilie 2002, Ziua Libertății României. Revoluţia Română a fost semnalul unei adevărate redeşteptări naţionale, un moment unic şi plin de semnificaţii pentru care avem toate motivele să ne mândrim. Victoria Revoluţiei Române a deschis drumul spre instaurarea democraţiei şi reintegrarea ţării în spaţiul economic, politic şi cultural european.

Unii dintre noi au trăit acele clipe dramatice de istorie, alţii, tinerii de acum, au aflat mai târziu însemnătatea lor. Cei care au determinat sfârşitul regimului comunist au lăsat un semn însângerat pentru posteritate: LIBERTATEA, sub toate formele ei, se câştigă, se păstrează şi se apără, chiar şi prin moarte, cu temeritate. Ca orice lucru trainic făurit de poporul român, și noua societate în care trăim astăzi a avut la bază jertfa. Tinerii entuziaști, adulții cutezători, lăsând la o parte teama și refuzându-și instinctul de autoconservare, au ieșit în stradă în Decembrie 1989. Se împlinesc astăzi 27 de ani de la Victoria Revoluţiei Române, acel eveniment istoric ce ne-a readus libertatea de credință, a cuvântului, de asociere, de activitate economică independentă. Se cuvine să aducem un omagiu eroilor, tineri sau în puterea vârstei, care au căzut la datoria dictată de propria conştiinţă, pentru a arăta, în nemurirea lor, că sacrificiul de ieri a fost pentru demnitatea noastră de azi. Celor care din luptă au rămas în picioare pe baricade şi care poartă de atunci, simbolic, stindardul revoluţiei le urăm ”La Mulţi Ani cu sănătate!”. Dumnezeu să îi odihnească în pace pe cei căzuţi pentru Libertate, Democraţie şi Dreptate!”, a precizat, în discursul său, reprezentantul Prefecturii Ialomița.

Manifestarea a fost organizată de Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Garnizoana Slobozia și Primăria Slobozia.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️