comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ziua porţilor deschise la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/11/2015 | Lege si Ordine

Premergător Zilei Naţionale a României, sărbătorită la 1 Decembrie,  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa şi-a deschis „porţile” pentru şcolarii unităţilor de învăţământ ialomiţene

Curioşilor le-au fost prezentate dotările Poliţiei, de la arme şi tehnică de intervenţie, până la autospeciale. Astfel, în parcarea inspectoratului s-au aflat poliţişti, care au prezentat invitaţilor laboratorul mobil folosit de Serviciul Criminalistic pentru realizarea cercetărilor la faţa locului.

Încântarea copiilor a atins apogeul când au fost lăsaţi să urce pe motocicleta Serviciului Rutier, care avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase.

Serviciul pentru Acţiuni Speciale a prezentat armamentul şi autospeciala din dotare.

Expoziţia de arme şi muniţii prezentată de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a fost următorul punct de oprire, şi a reuşit să-i antreneze pe vizitatori într-un dialog efervescent despre „puşti cu lunetă, mitraliere şi pistoale”.

La Centrul Operaţional de primire a apelurilor de urgenţă 112, poliţiştii le-au explicat copiilor cum să utilizeze apelurile telefonice către poliţie şi că trebuie să conştientizeze faptul că apelul 112 se foloseşte doar în cazuri de urgenţă.

Laboratoarele criminalistice au prezentat un real interes pentru cei mici, fiindu-le prezentate tehnica poligrafului („detectorul de minciuni”), modul de formare a urmelor digitale şi modalitatea de amprentare.