comenzi la domiciliu cliseru.ro

„Ziua Porţilor Deschise”, la 162 de ani de existenţă a Jandarmeriei Române

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/04/2012 | Locale Ialomita

[box color=white]Jandarmeria ialomiţeană şi-a „deschis porţile”, luni, 2 aprilie, în Piaţa Revoluţiei din Slobozia, în Parcul municipal Feteşti şi pe platoul din faţa Casei de Cultură a municipiului Urziceni, pentru a marca aniversarea a 162 de ani de la înfiinţarea Armei.[/box]

În cadrul acestor manifestări, la care au participat locuitori de toate vârstele, au fost prezentate armamentul, tehnica şi ţinutele din dotarea jandarmilor.
De asemenea, au fost distribuite şi pliante cu imagini semnificative reprezentând misiunile Jandarmeriei, dar și cu atribuțiile acesteia.

La finalul manifestării de la Slobozia au fost prezentate două exerciţii demonstrative, unul de arte marţiale oferit de o grupă de copii antrenată de un subofiţer jandarm, iar cel de-al doilea, prezentat de jandarmii din cadrul subunităţii de intervenţie, care a marcat o misiune specifică Jandarmeriei.
Un moment emoţionant pentru jandarmi a fost oferirea de flori acestora de către un grup de copii de la o instituţie de învăţământ preşcolar din Slobozia.
Activitățile de ziua jandarmeriei, care au început luni, au continuat și marți, 3 aprilie, cu un simpozion în cadrul căruia jandarmii au evocat momente din activitatea lor, în partea a doua a evenimentului fiind programat un moment artistic cu ansamblul folcloric Doina Bărăganului.
La eveniment au participat, pe lângă jandarmi, autorităţi locale şi judeţene, dar şi şefi de instituţii publice.
De asemenea, la ziua aniversară, a fost prezentat și numărul 5 al Revistei Jandarmeriei Ialomițene, într-un format nou.

 

Vezi și video cu demonstrațiile jandarmilor ialomițeni – click aici!