Ziua pompierilor la ISU Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Cu ocazia aniversării a 165 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BARBU CATARGIU” al judeţului Ialomiţa a organizat vineri, 13 septembrie, o ceremonie, în cadrul căreia prefectul judeţului Ialomiţa, Petre Gigi, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, a transmis mesajul Prim-Ministrului României, Victor Ponta.

Activităţile ce au marcat acest moment deosebit din viaţa pompierilor au debutat cu intonarea Imnului Național al Romaniei şi au continuat cu un moment de reculegere în memoria lui Gabriel Boitan, sublocotenent post-mortem al I.S.U. Ialomiţa, care şi-a sacrificat viaţa în timpul unor operaţiuni de salvare. Ulterior, cei prezenţi la eveniment, au participat la un ceremonial religios dedicat comemorării eroilor pompieri căzuţi la datorie.

În cadrul evenimentului au fost desfăşurate ceremonii de înaintare în gradul următor, înainte de expirarea stagiului minim, a trei subofiţeri din cadrul unităţii, doi dintre ei în gradul de plutonier adjutant şi unul în grad de plutonier major.

Spre finalul ceremonialului au fost acordate diplome aniversare pompierilor rezervişti, autorităţilor locale şi judeţene, jurnaliştilor acreditaţi pe langă I.S.U. Ialomiţa.

Ziua ce marchează sacrificiul companiei de pompieri condusă  de Căpitanului Pavel Zăgănescu în bătălia pierdută în faţa turcilor pe Dealul Spirii în timpul Revoluţiei de la 1848 s-a încheiat cu defilarea personalului din cadrul I.S.U. Ialomiţa şi prezentarea unor exerciţii demonstrative. Pompierii au simulat descarcerare a două persoane din autoturismele implicate într-un accident rutier, precum  şi acordarea primului ajutor calificat victimelor.

comunicat de presă Instituția Prefectului Ialomița