15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Informatii Utile > Ziua pompierilor la ISU Ialomița https://wp.me/p49Kdo-4tr
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
DE MAINE AVEM: ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

Ziua pompierilor la ISU Ialomița

Cu ocazia aniversării a 165 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BARBU CATARGIU” al judeţului Ialomiţa a organizat vineri, 13 septembrie, o ceremonie, în cadrul căreia prefectul judeţului Ialomiţa, Petre Gigi, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, a transmis mesajul Prim-Ministrului României, Victor Ponta.

Activităţile ce au marcat acest moment deosebit din viaţa pompierilor au debutat cu intonarea Imnului Național al Romaniei şi au continuat cu un moment de reculegere în memoria lui Gabriel Boitan, sublocotenent post-mortem al I.S.U. Ialomiţa, care şi-a sacrificat viaţa în timpul unor operaţiuni de salvare. Ulterior, cei prezenţi la eveniment, au participat la un ceremonial religios dedicat comemorării eroilor pompieri căzuţi la datorie.

În cadrul evenimentului au fost desfăşurate ceremonii de înaintare în gradul următor, înainte de expirarea stagiului minim, a trei subofiţeri din cadrul unităţii, doi dintre ei în gradul de plutonier adjutant şi unul în grad de plutonier major.

Spre finalul ceremonialului au fost acordate diplome aniversare pompierilor rezervişti, autorităţilor locale şi judeţene, jurnaliştilor acreditaţi pe langă I.S.U. Ialomiţa.

Ziua ce marchează sacrificiul companiei de pompieri condusă  de Căpitanului Pavel Zăgănescu în bătălia pierdută în faţa turcilor pe Dealul Spirii în timpul Revoluţiei de la 1848 s-a încheiat cu defilarea personalului din cadrul I.S.U. Ialomiţa şi prezentarea unor exerciţii demonstrative. Pompierii au simulat descarcerare a două persoane din autoturismele implicate într-un accident rutier, precum  şi acordarea primului ajutor calificat victimelor.

comunicat de presă Instituția Prefectului Ialomița

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!