ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE, sărbătorită de poliţiştii ialomiţeni în mijlocul cetăţenilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Sărbătorită în fiecare an la data de 25 martie, Ziua Poliţiei Române va fi marcată la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa printr-un program de activităţi de apropiere a cetăţeanului de instituţia Poliţiei, prin transparenţă şi dialog.

masina politia

Manifestările vor debuta vineri, 21 martie, în intervalul orar 09.00 – 12.00, când se va organiza Ziua Porţilor Deschise, pentru cetăţenii interesaţi să cunoască o parte a Poliţiei şi să afle câteva dintre activităţile zilnice pe care poliţiştii le desfăşoară, inclusiv dotările pe care aceştia le folosesc pentru a-şi duce la bun sfârşit cercetările pe diferite paliere infracţionale.

Doritorii sunt invitaţi să îşi anunţe participarea la această manifestare la numărul de telefon 0758.237.719 până la data de 20 martie, ora 15.00.

  • Duminică, 23 martie, începând cu ora 11.00, în Parcul Tineretului din municipiul Slobozia, criminaliştii vor prezenta laboratorul auto cu care se deplasează şi efectuează cercetarea tehnico – ştiinţifică a locului unde s-a comis o infracţiune, inclusiv conducerea în teren a câinelui de urmă. În acelaşi context, un echipaj de la Serviciul Rutier va prezenta dotarea autovehiculelor de serviciu, iar poliţişti de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de la Poliţia de Proximitate vor distribui pliante cu caracter preventiv.

De asemenea va fi amplasat un parc rutier mobil pentru copiii cu vârsta până în 12 ani, pentru dezvoltarea îndemânării deplasării cu bicicleta şi pentru a cunoaşte şi respecta legile de circulaţie. Parcul mobil conţine 10 biciclete, indicatoare rutiere, marcaj pietonal, jaloane pentru îndemânare şi va fi delimitat cu ajutorul unor borduri. Bicicliştii vor fi supravegheaţi în permanenţă şi vor fi dotaţi cu căşti de protecţie şi veste reflectorizante.

Efectivele Serviciului de Acţiuni Speciale vor prezenta autospecialele şi materialele din dotare, aceasta culminând cu un exerciţiu demonstrativ.

  • Luni, 24 martie, începând cu ora 10.00, va fi organizat concursul Cupa Presei la Tir, adresat jurnaliştilor acreditaţi pe lângă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa.
  • Manifestările se vor încheia marţi, 25 martie, când la sala de festivităţi a Casei de Cultură a Primăriei Municipiului Slobozia, începând cu ora 11.00, va avea loc o şedinţă festivă.