comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ziua Poliției Române

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită și de poliţiştii ialomițeni, care s-au reunit pentru a marca 197 de ani de existenţă a Poliţiei Române ca instituţie modernă, aflată în slujba legii.

În contextul aniversării a 197 de ani de tradiţie şi continuitate a Poliţiei în slujba cetăţenilor, astăzi, 25 martie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița s-a desfășurat o festivitate de avansare, la gradul profesional următor, la termen sau înainte de termen, a 41 de ofiţeri şi agenţi de poliţie.

Tot cu această ocazie, în holul central al Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița a fost organizat un concurs de pictură cuprinzând lucrări realizate de elevi ai Liceului de Arte Ionel Perlea din municipiul Slobozia, cărora le-au fost înmânate premii, pentru implicarea de care au dat dovadă.

Manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române au debutat cu o serie de activități desfășurate în licee din municipiul Slobozia, în perioada 12 – 25 martie a.c., care au avut ca scop cunoaşterea instituţiei Poliţiei şi a activităţii sale de zi cu zi.

Criminaliștii le-au prezentat adolescenților trusele laboratorului mobil utilizate pentru cercetările efectuate la locul producerii unor evenimente.

Liceenii au asistat atât la o demonstraţie a câinelui poliţist, antrenat pentru a descoperi urmele persoanelor certate cu legea, dar și la exerciții tactice executate de luptătorii de la acțiuni speciale.

De asemenea, din dorința de a contribui la promovarea unui mediu cât mai curat, atât pentru prezent, cât și pentru generațiile viitoare, polițiștii ialomițeni au recurs, la data de 15 martie a.c., la un gest simplu, dar foarte important: plantarea de puieți.

Astfel, poliţiştii, însoţiţi de copii, au plantat 400 de puieţi de stejar şi tei, în Pădurea Călugăreasca, la intrare în localitatea Păltinișu.

Polițiștii au dorit să vină în sprijinul cetăţenilor nu numai prin desfăşurarea de activităţi de asigurare a liniştii şi siguranţei publice, dar și printr-o acțiune de donare de sânge, în perioada 18 – 19 martie a.c..

Demersul s-a înscris în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Poliției Române, în semn de solidaritate față de persoanele care se află într-o situație medicală dificilă.

Prin această activitate de solidaritate, poliţiştii şi-au propus să încurajeze şi cetăţenii să se alăture acestui demers, pentru a ajuta la salvarea de vieți omenești.

     La mulți ani, Poliția Română!