comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ziua Poliției Române 2019. Activități desfășurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

 În contextul aniversării, la data de 25 martie, a 197 de ani de tradiţie şi continuitate a Poliţiei în slujba cetăţenilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomița organizează, în perioada 12 – 25 martie a.c. o serie de activități.

Astfel, pe parcursul a patru zile, polițiștii de prevenire, împreună cu cei de la rutieră, criminalistică, investigații criminale, investigare a criminalității economice, resurse umane, acțiuni speciale dar și tineri absolvenți ai Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” și elevi din cadrul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, desfășoară activități adresate elevilor de liceu, care au ca scop promovarea profesiei de polițist şi prezentarea celor mai importante aspecte din meseria oamenilor legii.

Activitățile se desfășoară în liceele din municipiul Slobozia, astfel:

– 12 martie a.c. – la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza;

– 13 martie a.c. – la Liceul Tehnologic Mihai Eminescu;

– 14 martie a.c. – Colegiul Național Mihai Viteazul și Liceul Pedagogic „Matei Basarab”;

– 22 martie a.c. – la Liceul de Arte Ionel Perlea.

Scopul acestor activități este acela de cunoaştere a instituţiei Poliţiei şi a activităţii sale de zi cu zi. De asemenea, activitățile au ca scop promovarea în rândul elevilor de liceu, a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ.

Criminaliștii le prezintă adolescenților trusele laboratorului mobil utilizate pentru cercetările efectuate la locul producerii unor evenimente.

La finalul activităților, liceenii asistă atât la o demonstraţie a câinelui poliţist, antrenat pentru a descoperi urmele persoanelor certate cu legea, dar și la exerciții tactice executate de luptătorii de la acțiuni speciale.

***

În ziua de 15 martie a.c., polițiștii ialomițeni vor planta 1.000 de puieți de stejar și tei în Pădurea Călugăreasca, alături de reprezentanți ai Direcției Silvice Ialomița.

***

De asemenea, polițiștii doresc să vină în sprijinul cetăţenilor nu numai prin desfăşurarea de activităţi de asigurare a liniştii şi siguranţei publice, dar și printr-o acțiune de donare de sânge, care se va desfășura la Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine Ialomiţa, în zilele de 18 și 19 martie a.c..

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA