comenzi la domiciliu cliseru.ro

„Ziua Părinților de Îngeri” va fi marcată și la Fetești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/05/2013 | Locale Ialomita

ziua parintilor de ingeri fetestiCopilașii plecați prea devreme dintre noi vor avea parte, și în acest an, de o zi numai a lor, marcată de Organizația E.M.M.A. prin Ziua Părinților de Îngeri, singurul eveniment din România și cel mai mare din lume de acest gen, dedicat memoriei copiilor plecați dintre noi.

Aflat la ce-a de-a șasea ediție, evenimentul se va desfășura simultan în 16 orașe din țară și 4 din străinătate (Anglia, Franța și Germania), duminică, 26 mai, începând cu ora 17.30.

Părinţii, apropiații acestora și susținătorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, în toate cele 20 de orașe, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire.

 

„Credem că această schimbare marchează o nouă etapă în evoluția Organizației E.M.M.A. Este timpul să devenim mai vizibili în ochii opiniei publice. Încet, încet, lumea începe să înțeleagă care este rolul și misiunea noastră, să privească cu alți ochi Părinții de Îngeri și, prin alegerea unei locații deschise publicului larg, am dorit să oferim tuturor posibilitatea să fie mai aproape de noi, mai ușor. Ca în fiecare an, încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil suportul emoţional de care ştim că au nevoie. Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant care alină la gândul că pot face asta, pentru copilul plecat prea curând de lângă ei! Din proprie experienţă ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o vorbă bună, spusă cu sinceritate, poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte încercările vieţii”, a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A.

Printre cele 16 orașe din România se află și Fetești, unde, duminică, 26 mai, părinții de îngeri vor înălţa baloane colorate. Fiți alături de ei în Parcul Central, lângă Catedrala Sf. Treime din Fetești.