Ziua mondială de luptă împotriva diabetului  zaharat – 2015

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

„Acţionează de azi, pentru sănătatea ta de mâine!”   14 noiembrie este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat. Pentru anul 2015 activităţile de celebrare pe plan mondial au ca sub-temă „Alimentaţia  sănătoasă şi Diabetul ” şi se vor desfăşura sub sloganul „Acţionează de azi, pentru sănătatea ta de mâine”.

În acest context DSP Ialomita deruleaza campania naţională „Controlul diabetului stă pe masa ta”.

Promotorii campaniei sunt: Ministerul Sănătăţii, INSP, CNEPSS şi CRSP Cluj.

Scopul campaniei este de conştientizarea populaţiei cu privire la însuşirea unui comportament alimentar sănătos în profilaxia şi controlul diabetului.

Obiectivele propuse sunt: angajarea comunităţilor locale în promovarea unei alimentaţii sănătoase, ca factor cheie in lupta împotriva diabetului si ca piatra de temelie pentru o sănătate şi dezvoltare durabile.

Activităţi derulate:

  • Tipărirea şi expunerea de postere:“Acţionează de azi, pentru sănătatea ta de mâine” şi pliantul “Alimentaţia sănătoasă şi Diabetul”
  • Discuţii individuale şi de grup referitoare la importanţa alimentaţiei sănătoase în prevenirea şi controlul diabetului.
  • Organizarea de activităţi în şcoli, menite a promova un stil de viaţă sanatos, cu accent pe o alimentaţie sănătoasă, activitate fizică.
  • Sport si sanatate la orice varsta – activitati sportive derulate in parteneriat cu Club Sportiv „Olimpia” Slobozia
Promovarea Sanatatii, As. Pr. Veronica Nica
Mai multe articole de la obiectiv.net: