Ziua Mondială a Contracepţiei – 26 septembrie 2015

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Direcţia de Sănătate Publică Ialomița, în parteneriat cu Cabinetul de Planning Familial Slobozia și Crucea Roșie Ialomița, celebrează, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie, Ziua Mondială a Contracepţiei, printr-o campanie de informare a populaţiei, având sloganul “Contracepția este viața ta. Este responsabilitatea ta!”

Scopul campaniei este de a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale, de informare şi de creştere a interesului populaţiei generale, mai ales a adolescenţilor şi tinerilor, cu privire la importanţa utilizării metodelor contraceptive, cunoaşterea tuturor opţiunilor, pentru prevenirea sarcinilor nedorite.

Obiectivele campaniei sunt: creşterea numărului de femei, în special adolescente şi tinere, informate corect asupra metodelor contraceptive; creşterea interesului femeilor faţă de contracepţie; creşterea numărului de femei informate asupra serviciilor de sănătate corespunzătoare; scăderea numărului de sarcini nedorite; reducerea numărului de avorturi la tinere, în special.

Campania pentru marcarea Zilei mondiale a contracepției urmăreşte ca toţi tinerii să aibă acces la  educaţie sexuală, consiliere şi servicii prietenoase de sănătate a reproducerii. În plus, odată cu începerea vieţii sexuale, orice persoană să se protejeze de sarcinile nedorite şi de ITS/HIV- SIDA, familiile să aibă numărul dorit de copii apelând la planificarea familială, iar femeia gravidă  să primească îngrijiri corespunzătoare şi de calitate astfel încât şi ea şi copilul să fie sănătoşi.

„Pentru a ne îndeplini aceste obiective, derulăm activităţi în următoarele domenii: Planificare Familială, Maternitate în siguranţă, Educaţie sexuală, Prevenirea şi tratarea ITS/HIV/SIDA. În campaniile noastre punem un accent special pe grupurile vulnerabile, acordând o atenție deosebită comunităților rurale prin includerea asistenților medicali comunitari și mediatorilor sanitari romi în rândul profesioniștilor care oferă servicii PF. Ziua mondială a contracepției are o importanță deosebită în contextul actual când Guvernele discută metode de a eradica sărăcia până în anul 2030, iar drepturile sexuale și reproductive sunt esențiale în acest demers”, susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Ialomița.

Promovarea Sănătății, As. Pr. Veronica Nica
Mai multe articole de la obiectiv.net: