Ziua Mondială a Contracepţiei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

ziua mondiala a contraceptieiDirecţia de Sănătate Publică Ialomita, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Inspectoratul de Poliție Ialomița, Filiala Județeană a Crucii Roșii Române, Casa Corpului Didactic, Inspectoratul Școlar, cu prilejul „Zilei Mondiale a Contracepției”, celebrată în fiecare an la data de 26 septembrie, va desfăşura campania de informare a populaţiei privind contracepţia, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2013, cu sloganul Tinerilor le place să încerce. Ia atitudine!

Scopul campaniei este de a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale şi de conştientizare a tinerelor şi tuturor femeilor de vârstă fertilă asupra riscului unei sarcini nedorite.

Campania stimulează populaţia să-şi însuşească informaţii corecte privind metodele contraceptive şi sănătatea reproducerii.

Obiectivele campaniei sunt:

  • creşterea numărului de femei, în special tinere, informate corect asupra metodelor contraceptive;
  • creşterea interesului femeilor faţă de contracepţie;
  • scăderea numărului de sarcini nedorite;
  • reducerea numărului de avorturi la tinere, în special.

Acţiunile de informare, educare şi comunicare planificate se concentrează asupra metodelor contraceptive, care pot fi utilizate în planificarea familială.

În cadrul campaniei va avea loc miercuri, 2.10.2013, ora 13.00 o întâlnire cu femei din comunitatea rromă din Bora.

comunicat de presă: DSP Ialomița
Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️