comenzi la domiciliu cliseru.ro

„Ziua Internaţională a Familiei” a fost marcată şi la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/05/2015 | Locale Ialomita

Ziua de 15 mai a fost declarată „Ziua Internaţională a Familiei” prin rezoluţia adoptată pe 20 septembrie 1993 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Obiectivul principal al acestei zile este de a accentua importanţa familiei şi de a promova valorile familiei: egalitatea, dragostea şi respectul.

În acest context, „Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Ialomiţa” a fost organizatorul a două acţiuni menite a marca acest eveniment.

Prima acţiune a avut loc pe data de 12 mai, în Balta mică a Brăilei, când Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Ialomiţa, în colaborare cu Administraţia Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, a oferit acţiunea ”Drumeţie în familie în Balta Mică a Brăilei”, unde au participat copii aflaţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa.

Copiii au fost încântaţi de popasul pe Insula Gâsca, insula de la Giurgeni fiind un adevărat paradis al păsărilor migratoare, cu nuferi pe întreg traseul şi având statut de rezervaţie naturală.

Cea de-a doua acţiune a avut loc duminică, 16 mai, în parcul „Ialomiţa” din Slobozia, unde „Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Ialomiţa” a fost gazda unui concurs organizat ad-hoc, pentru a marca această sărbătoare. În concurs s-au înscris aproximativ 20 de familii care s-au întrecut în voie bună prin jocuri precum: „Raţele şi Vânătorii”, „Ştafetă”, „Desen pe asfalt”, „Şotron” şi cântece. Deliciul celor mici a fost implicarea OBLIGATORIE a părinţilor alături de ei în joc, ceea ce a făcut ca râsul şi distracţia să fie de neoprit.

La final, toţi participanţii au fost premiaţi prin acordarea unor diplome, fiecare familie obţinând câte un calificativ: „cea mai activă”, „cea mai curajoasă”, „cea mai veselă” etc.

Cu diplomele în mână, părinţii le-au promis copiilor să joace mai des şotronul cu ei. Oare se vor ţine de cuvânt?