comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ziua europeană fără mașini, marcată și la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/09/2012 | Locale Ialomita
ziua europeana fara masini slobozia  - clubul ciclistilor sloboziaZiua europeană fără mașini face parte din „Săptămâna europeană a mobilității”, la care participă mii de orașe și municipii din întreaga Europă și din afara acesteia. Cu această ocazie se organizează manifestări sportive, culturale etc., care atrag atenția asupra impactului negativ pe care-l are poluarea generată de mașini asupra sănătății locuitorilor din marile aglomerări urbane.

În centrul marilor orașe europene traficul este oprit pentru câteva ore, astfel încât localnicii se pot bucura de orașul lor, mai liniștit și mai puțin poluat.

[box color=green type=tick]Din acest an, se alătură  acțiunii și municipiul Slobozia. Clubul  Bicicliștilor (filiala Slobozia), în colaborare cu Primăria Municipiului Slobozia, Direcția de Sănătate Publică Ialomița și Agenția Națională Antidrog vor organiza sâmbătă, 22 septembrie, un mic marș al cicliștilor pe principalele artere de circulație din oraș, începând cu ora 17:30.[/box]

Prin această acțiune se dorește încurajarea mersului pe bicicletă, ca mijloc de transport eco. De asemenea, participanții vor să lanseze un semnal către șoferi, și anume acela că BICICLIȘTII SUNT PARTEA NEPOLUANTĂ A TRAFICULUI!

PROGRAM PROPUS:

  • 17.00 – 17.30: Adunarea participanților în fața Stadionului Municipal „1 Mai”;
  • 17.30 – 18.30: Plimbarea pe biciclete pe traseul Bulevardul Matei Basarab, Strada Gării, Bulevardul Unirii, Bulevardul Chimiei, Aleea Tipografiei, Strada Dobrogeanu-Gherea, Parcul mare;
  • 18.30 – 19.30 Socializare în Parcul Catedralei.