Zilele Europene ale Patrimoniului (Z.E.P.), la Muzeul Agriculturii din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

În fiecare an, în septembrie, milioane de cetăţeni sunt invitaţi să viziteze monumentele istorice din întreaga Europă cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului (Z.E.P.), organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europeane.

Din 1992 şi în România, Zilele Europene ale Patrimoniului oferă participanţilor ocazia să descopere nu numai monumentele istorice protejate cât şi situri sau zone mai puţin cunoscute, care în mod obişnuit nu sunt accesibile publicului larg.

Evenimentele culturale organizate cu acest prilej se adresează tuturor cetăţenilor, cărora le oferă un mediu istoric atractiv, stimulant, pentru comunicarea interpersonală. Apropierea faţă de patrimoniul cultural conştientizează sentimentul de apartenenţă comună la valorile ţării, ale regiunii, oraşului sau mediului rural şi îmbogăţeşte diversitatea societăţii noastre, contribuind la buna înţelegere mutuală între cetăţeni.

Tema din acest an este „De la meşteşug la industrie – patrimoniul tehnic şi industrial din România”. În acest context şi Muzeul Agriculturii participă an de an la aceste ample manifestări.

La sediul Muzeului Agriculturii vor avea loc sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 10,00, ateliere de pictură la care participă elevii Liceului de Artă „Ionel Perlea” din Slobozia, însoţiţi de prof. Liliana Ionescu.

Aceştia vor realiza lucrări după obiectele de patrimoniu tehnic şi industrial prezente în colecţiile muzeului. Vor fi expuse lucrări de pictură asemănătoare, ale altor generaţii de elevi ai liceului, precum şi obiecte tridimensionale pentru inspiraţie, iniţiere şi apropiere faţă de patrimoniul cultural.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️