comenzi la domiciliu cliseru.ro

Zeci de mii de pelerini la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/04/2015 | Locale Ialomita

Miercuri, 15 aprilie, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, împreună cu toţi preoţii Eparhiei şi peste 10.000 de credincioşi, au întâmpinat, la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Catedrala Mitropolitană din Iași.


După oficierea slujbei de Te Deum, toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, important centru spiritual al zonei şi cel mai vechi monument de artă religioasă din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor.

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spre închinare tuturor credincioşilor, alături de moaştele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia.

Pelerinajul a fost desfăşurat cu ocazia hramului Mănăstirii din Slobozia, „Izvorul Tămăduirii”.
Miile de credincioşi au putut să se închine şi să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului până luni, 20 aprilie, când a fost pregătită pentru întoarcerea la Catedrala Mitropolitană din Iași.

Jandarmii au asigurat pe toată perioada evenimentului religios măsurile de ordine, neînregistrându-se situații deosebite.

Adăugăm doar faptul că un bărbat care doar ce se închinase la Icoană a leșinat, iar în cădere s-a lovit serios la cap, fiind preluat de personalul SMURD aflat în apropiere în vederea acordării de îngrijiri medicale. Vezi video: incindent pelerinaj icoana facatoare de minuni