comenzi la domiciliu cliseru.ro

Zâna Măseluță la Grădinița Junior din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/10/2012 | Locale Ialomita

Ce altceva poate fi mai plăcut, mai frumos și oricând binevenit, decât un zâmbet? Și ce zâmbet poate fi mai dulce și mai scump decât cel al unui prichindel? Și cine poate atrage mai multă atenție și zâmbet după zâmbet de la un copil, dacă nu o zână?

Inițiat de clinica Dental Blue din Slobozia, Zâmbet sănătos – proiect ce se desfășoară pe perioada lunii octombrie, constă într-o serie de vizite ale unei echipe din partea clinicii de stomatologie, în anumite școli și grădinițe din municipiu, cu scopul de a promova importanța igienei orale în rândul micuților. În cadrul vizitelor sunt susținute ore de igienă orală și acordate consultații gratuite, iar în final prichindeii primesc mici cadouri constând în diferite produse de igienă dentară, oferite de Dental Blue și diferiți sponsori.
Dincolo de faptul că este primul proiect de acest gen care se desfășoară în județul Ialomița după Revoluția din ´89, aspect confirmat și de președintele Colegiului medicilor stomatologi, unicitatea sa constă în viziunea și modul inedit de abordare, alese de reprezentanta Dental Blue, domnișoara Raluca Vergu – alias Zâna Măseluță, pentru a captiva atenția celor mici.

Vineri, 12 octombrie, Zâna Măseluță a sosit împreună cu echipa de „ajutoare” în mijlocul copiilor de la Grădinița Junior. Cu câteva momente înainte de intrarea sa în clasă, cei mici, mai mult decât exaltați, încercau din greu să stea cât se poate de liniștiți, pentru că educatoarea le-a spus că zâna va veni doar când sunt pregătiți… „Suntem pregătiți” au șoptit aceștia și au primit acordul să o cheme: „Zâna Măseluțăăă!!! Zâna Măseluțăăă!!!”
Cum era de așteptat, au fost mai mult decât încântați de apariția personajului de basm, pe fețișoarele lor înflorind zâmbete – unul după altul încă din prima clipă. Chiotele nu le putem reproduce… exaltarea era atât de puternică încât până și adulții prezenți în sală afișau semne clare de veselie pur copilărească.

Pentru început, Zâna Măseluță și-a prezentat echipa de ajutoare și s-a susținut o demonstrație de examinare orală și periaj corect cu ajutorul lui Smiley Dyno, un dinozaur pufos, verde și cu dințișori foarte sănătoși, după cum s-a dovedit în urma controlului. Apoi zâna și fiecare membru al echipei au adunat copilașii în grupuri și cu ajutorul unor canguri micuți și simpatici, le-au arătat mai îndeaproape cum se periază dinții corect, lâsându-i apoi să demonstreze ce au învățat. Dincolo de veselie și încântare, copiii s-au dovedit chiar foarte atenți și interesați de ceea ce li se prezenta, punând diferite întrebări sau cerând, spre exemplu, să li se mai arate o dată tehnica de periaj.

Pe parcursul lecției deschise s-au discutat și prezentat diverse teme și materiale didactice din domeniu pentru ca cei mici să înțeleagă cu adevărat importanța igienei orale. Astfel au învățat cum să se spele corect pe dinți și alte reguli de igiena orală, faptul că prevenția este cu mult mai importantă decât tratarea în sine și că trebuie să viziteze regulat medicul stomatolog, măcar din șase în șase luni, decât odată la câțiva ani, când, în cele mai multe cazuri, medicul nu mai poate decât să constate o carie aflată în stadiu avansat și care poate duce la o extracție, ce alimente sunt sănătoase sau mai puțin sănătoase etc. Și totul s-a desfășurat în aceeași atmosferă caldă, familiară și atractivă, menită să alunge posibila fobie de dentist din rândul mititeilor.

În final, fiecare copil a beneficiat de un control oral, a primit mere și mici cadouri, precum și diplome tipizate care conțin atât sfaturi pentru părinți cât și eventualele probleme descoperite în urma examinării micuților zâmbăreți.
Reprezentanta clinicii Dental Blue, Raluca Vergu, și-a exprimat dorința ca în cazul în care proiectul se va dovedi un succes, acesta să-și extindă aria de desfășurare și în alte orașe din județul Ialomița și poate chiar și în mediul rural.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️