Weekend: Un copil mușcat de câine, altul electrocutat, un bărbat căzut în fântână, altul mușcat de cal și o femeie căutată în apele Ialomiței

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Echipajul de căutare-salvare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Ialomiţa a fost solicitat să intervină, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 21 aprilie, pentru căutarea trupui neînsufleţit al unei femei, în vârstă de 48 de ani, din comuna Ograda, care se presupune că s-a înecat în apele râului Ialomiţa. Căutările pompierilor de sâmbătă şi duminică au fost fără rezultat, acestea fiind reluate luni dimineață.

Tot în dimineaţa zilei de sâmbătă, pompierii de la Garda Slobozia au intervenit pentru lichidarea flăcărilor ce se manifestau la un autoturism aflat în parcarea unui centru comercial din municipiu. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit produs la instalaţia electrică, iar în urma acestuia au fost distruse compartimentul motor şi cele două portiere din partea din faţă a autoturismului.

O situaţie asemănătoare s-a produs în data de 22 aprilie, în jurul orei 15.40, când un autoturism a luat foc pe raza oraşului Amara. Pompierii s-au deplasat de urgenţă la locul intervenţiei, iar după câteva minute incendiul a fost lichidat. În urma evenimentului nu au existat victime, însă habitaclul autoturismului a ars aproape în totalitate.

Echipajele SMURD au intervenit în ultimele trei zile în cazul a 37 de persoane care au avut nevoie de ajutor medical. Cele mai grave cazuri au fost:

  • în data de 21.04.2012 – acordare prim-ajutor medical unui minor din localitatea Bărbuleşti, care prezenta o plagă la nivelul feţei după ce a fost muşcat de un câine. După ce i s-a acordat primul ajutor medical, pacientul a fost transportat şi predat la spital.
  • în data de 21.04.2012 – acordare prim-ajutor medical unei minore din comuna Valea Măcrişului, care prezenta arsuri de gradul I şi II la nivelul membrului superior drept, după ce s-a electrocutat. După acordarea primului ajutor medical, fetiţa a fost transportată la spital.
  • în data de 22.04.2012 – acordare prim-ajutor medical unui bărbat din municipiul Feteşti, care prezenta plăgi la nivelul membrului superior stâng după ce a fost muşcat de un cal. După ce i s-a acordat primul ajutor medical, pacientul a fost transportat şi predat la spital.
  • în data de 22.04.2012 – acordare prim-ajutor medical unui bărbat din comuna Jilavele care, după ce s-a aruncat într-o fântână, a rămas prins între tuburile acesteia. După ce a fost scos la suprafaţă, bărbatul a fost transportat şi predat la spital.