comenzi la domiciliu cliseru.ro

Weekend: șoferi băuți și pietoni indisciplinați

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/02/2013 | Infotrafic

masina politieÎn acest sfârşit de săptămână, 01 – 03 februarie,  37 de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.


Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 357 sancţiuni contravenţionale aplicate, 7 certificate de înmatriculare retrase  şi 17 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 87 conducători auto, 50 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 4 conducători auto care au fost depistaţi la volanul unor autoturisme aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, 11 pietoni au fost sancţionaţi pentru traversare neregulamentară, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 72.970 lei.

[update]Conducere fără permis[/update]

Vineri, 01 februarie, un tânăr de 28 ani din comuna Gura Ialomiţei a fost depistat în trafic de poliţiştii Secţiei Rurale Platoneşti, în timp ce conducea un moped fără a deţine permis de conducere.

Din verificările efectuate s-a stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

[update]Accidente rutiere produse din pricina pietonilor indisciplinaţi[/update]

În acest week-end, 01 – 03 februarie, pe raza judeţului Ialomiţa s-au produs două accidente rutiere soldate cu decesul a două persoane şi vătămarea corporală a unei alteia, pe fondul traversării neregulamentare a pietonilor.

Primul accident s-a produs vineri, 01 februarie, în jurul orei 20.30, pe D.N. 2, în localitatea Moviliţa, în urma căruia două persoane, un bărbat şi o femeie de 68, respectiv 72 de ani, ambii din municipiul Bucureşti au decedat.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că, în timp ce victimele s-au angajat în traversarea D.N. 2 printr-un loc nepermis şi fără să se asigure, au fost lovite de un autoturism condus de un cetăţean italian de 45 ani, cu rezidenţa în judeţul Vaslui. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Cel de-al doilea accident s-a produs ieri, 03 februarie, în jurul  orei 19.00, pe D.N. 2A, în afara localităţii Malu, în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unui pieton.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în timp ce un tânăr de 25 ani din municipiul Bucureşti conducea un autoturism pe direcţia Slobozia către Urziceni, a acroşat cu oglinda laterală dreapta un pieton care se angajase în traversarea părţii carosabile, printr-un loc nepermis şi fără să se asigure.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului, o femeie de 77 de ani, din municipiul Urziceni. Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni pentru acordarea de îngrijiri medicale. În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

[update]Şoferi depistaţi băuţi la volan[/update]

În perioada 01 – 03 februarie, poliţiştii rutieri au depistat un cinci ialomiţeni cu vârstele cuprinse între 20 şi 48 de ani în timp ce se deplasau la volanul unor autoturisme după ce au consumat băuturi alcoolice.

Şoferii au fost testaţi alcoolscop rezultatele indicate de aparatul Drager fiind cuprinse între 0,47 – 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cele cinci cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Totodată pe numele a doi dintre bărbaţi de 43, respectiv 45 de ani au fost întocmite dosare penale şi pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

[box color=green type=note] Atenţie !!! Poliţiştii aduc încă o dată în atenţia conducătorilor auto efectele consumului de alcool asupra organismului:
[arrowlist]

  •  scăderea percepţiei (în mod deosebit a percepţiei vizuale, prin reducerea dimensiunilor câmpului vizual) şi a capacităţii de analiză (prin evaluarea incorectă a distanţelor şi vitezelor de deplasare)
  • instalarea unei stări de euforie şi bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor şi riscurilor ce apar în trafic;
  • scăderea concentrării şi atenţiei (se instalează lipsa de vigilenţă);
  • scăderea reflexelor şi a vitezei de execuţie a mişcărilor; de multe ori, pe un fond de oboseală, se instalează şi o stare de somnolenţă foarte periculoasă.[/box]

[/arrowlist]

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA