comenzi la domiciliu cliseru.ro

Vrei un business profitabil? Construieste o sera pentru flori!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/12/2019 | Magazin

Tot mai multi romani incearca sa beneficieze de cresterea economica a tarii din ultimii ani si patrund in lumea afacerilor dornici sa fie independenti financiar. Chiar daca poate parea dificil, exista numeroase oportunitati potrivite pentru incepatori, cu investitii relativ scazute, dar cu sanse mari de castig. Importanta este investirea banilor intr-un domeniu cunoscut ca investitorul sa-si transforme pasiunea de-o viata intr-un business profitabil.

Vrei Un Business Profitabil Construieste O Sera Pentru Flori
Vrei Un Business Profitabil Construieste O Sera Pentru Flori

Vanzarile de flori si de plante decorative au cunoscut in ultima vreme cresteri considerabile, iar cererea pentru aceste produse este ridicata tot timpul anului, existand numeroase evenimente si sarbatori, de unde florile nu pot lipsi sub nicio forma. Pentru a raspunde acestei cereri este necesara construirea unei sere incalzite, care sa ofere conditii favorabile cultivarii florilor, pe tot parcursul anului, nu doar in lunile calduroase de vara, cand florile au un pret mai scazut. 

 

Iata cateva recomandari utile pentru cei care vor sa faca un asemenea pas!

 

Cultivarea florilor si a plantelor decorative nu presupune existenta unor cunostinte foarte aprofundate, ci doar putere de munca, daruire si multa pasiune. Multi dintre cei care fac afaceri in acest domeniu nu au studii de specialitate, ceea ce nu ii impiedica sa aiba succes in demersurile lor. Totusi, este nevoie de atentie sporita pentru anumite detalii.

 

  • Sera este esentiala pentru o astfel de afacere si trebuie sa fie construita la standarde inalte si din materiale de constructie de buna calitate. Instalatia de incalzire va fi realizata cu materiale metalice de la Nicometaltub.ro deoarece va fi nevoie de rezistenta in timp, plasticul nefiind potrivit pentru o astfel de situatie. Aceasta instalatie poate functiona pe baza de material lemnos, de gaz, curent electric sau chiar energie regenerabila (solara, eoliana);
Ghivece
Ghivece
  • Ingrijirea plantelor si, mai ales, a florilor presupune o grija constanta, cotidiana, asa ca, de cele mai multe ori, nu este suficienta prezenta unei singure persoane, ci este nevoie de mai multi angajati. Chiar daca pare oarecum complicat, este important ca angajatii acestia sa impartaseasca aceeasi pasiune si sa nu munceasca doar pentru a obtine un salariu mai mic sau mai mare;

 

  • Alegerea soiurilor de flori cultivate este un pas esential in acest business. Se recomanda, mai intai, efectuarea unui studiu pentru a observa ce flori sunt preferate de oameni. Pentru incepatori, este recomandata alegerea unor plante mai rezistente pentru a nu da faliment inca de la debut. Apoi, vor putea sa treaca si la cultivarea unor soiuri mai gingase;

 

  • O grija deosebita trebuie acordata si comercializarii florilor, fie prin incheierea unor intelegeri avantajoase cu florariile din jur, fie prin deschiderea unui magazin propriu. Un avantaj pentru a doua varianta este faptul ca preturile florilor pot fi reduse semnificativ deoarece nu mai exista adaosul comercial pe care florariile partenere il vor adauga, cu siguranta. 

 In concluzie, pasiunea pentru flori si plante decorative poate deveni o sursa de venit semnificativa pentru ca ar putea sustine luna de luna cheltuielile unei familii. Incearca sa vezi daca ti se potriveste acest business interesant si demareaza proiectul cat de curand! 

 

surse foto: unsplash.com