comenzi la domiciliu cliseru.ro

Vot electronic în Consiliul local Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/11/2015 | Locale Ialomita

Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, are în plan, în viitorul apropiat, să introducă la ședințele Consiliului local votul electronic, dar să și găsească un nou spațiu de desfășurare a ședințelor.

„Am discutat astăzi despre introducerea votului electronic la ședințe. Vom vedea cum facem. Mai mult, vrem să facem o sală unde consilierii, staff-ul, presa, cetățenii, să aibă locuri special amenajate în sală. Deși implicarea cetățenilor este aproape zero, în ultima perioadă au început să participe la ședințele Consiliului local și nu avem o sală propice”, a declarat primarul.

Oportunitatea introducerii sistemului de vot electronic, într-un consiliu local unde sunt prezenți 21 de consilieri, nu ar exista. Însă, poate pentru a se evita situațiile în care unii consilieri contestă rezultatul votului la un proiect de hotărâre, se va încerca această variantă și nu prin simpla ridicare a mâinii. Sperăm să nu aibă aceeași soartă ca și tabletele cumpărate pentru fiecare consilier, care de ceva timp nu au mai fost utilizate.