Vot electronic în Consiliul local Slobozia

Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, are în plan, în viitorul apropiat, să introducă la ședințele Consiliului local votul electronic, dar să și găsească un nou spațiu de desfășurare a ședințelor.

„Am discutat astăzi despre introducerea votului electronic la ședințe. Vom vedea cum facem. Mai mult, vrem să facem o sală unde consilierii, staff-ul, presa, cetățenii, să aibă locuri special amenajate în sală. Deși implicarea cetățenilor este aproape zero, în ultima perioadă au început să participe la ședințele Consiliului local și nu avem o sală propice”, a declarat primarul.

Oportunitatea introducerii sistemului de vot electronic, într-un consiliu local unde sunt prezenți 21 de consilieri, nu ar exista. Însă, poate pentru a se evita situațiile în care unii consilieri contestă rezultatul votului la un proiect de hotărâre, se va încerca această variantă și nu prin simpla ridicare a mâinii. Sperăm să nu aibă aceeași soartă ca și tabletele cumpărate pentru fiecare consilier, care de ceva timp nu au mai fost utilizate.

Mai multe articole de la obiectiv.net: