comenzi la domiciliu cliseru.ro

Viorica Dăncilă, la Slobozia: „Eu cred că PSD își va uni forțele, iar rezultatele la prezidențiale vor dovedi acest lucru”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/07/2019 | Politica

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, s-a aflat sâmbătă, 13 iulie, în județul Ialomița, pentru a participa la ședința Comitetului Executiv, care a avut loc la Slobozia.

Viorica Dancila La Slobozia
Viorica Dăncila La Slobozia

În cadrul unei conferințe de presă susținute în seara aceleiași zile, Viorica Dăncilă a vorbit despre analizele făcute cu privire la rezultatul alegerilor europarlamentare, discutate atât cu conducerea PSD Ialomița cât și cu primarii social-democrați, dar și despre liniile pe care vor merge în perioada următoare, atât la nivel județean cât și național.

„A fost o discuție foarte pragmatică, un dialog constructiv. Membrii Comitetului Executiv Județean au venit cu propuneri, au venit cu sugestii și cred că este foarte importantă reluarea acestui dialog, și faptul că oamenii vor să fie ascultați, vor să-și spună propriile idei și că multe dintre acestea vor fi transpuse în politica PSD la nivel central. Au fost luate în discuție și probleme legate de guvernare, s-a vorbit și despre rectificarea bugetară, iar ministrul Teodorovici le-a vorbit primarilor despre acest aspect, dar și de dorința tuturor de a fi mult mai implicați și de a obține un rezultat cât mai bun la alegerile prezidențiale”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată fiind dacă este mulțumită de rezultatul alegerilor la nivel județean, președintele PSD a afirmat că „trebuie cu siguranță accentuată organizarea”, însă a dat de înțeles că vina pentru acest rezultat, chiar dacă unul peste procentul la nivel național, poate fi împărțită, atât la nivel județean cât mai ales central.
Viorica Dăncilă a subliniat că trebuie pus accentul mai mult pe comunicare, că mesajele trebuie să fie în concordanță cu ceea ce își doresc cetățenii, „desprinderea mesajului politic” de cetățeni putând avea efecte electorale destul de importante.

Premierul susținea că, în ciuda anumitor nemulțumiri, Guvernul PSD-ALDE a fost unul eficient, iar măsurile luate au avut în obiectiv cetățenii, autoritățile locale, simplicarea anumitor proceduri, alocarea de fonduri suficiente pentru anumite proiecte, chiar dacă birocrația le întârzie într-o oarecare măsură implementarea.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a contrazis sondajele interne care ar arăta că în turul doi candidatul PSD nu va avea șanse să intre, afirmând că la alegerile precedente sondajele arătau aproximativ același procent pentru actualul președinte. În plus, se bazează pe „puterea acestui partid, dar și pe opinia oamenilor”.

Viorica Dancila
Viorica Dăncila

„Eu cred că acest partid este unul foarte bine structurat, foarte bine organizat, un partid care nu a luat niciodată decizii împotriva oamenilor, dimpotrivă. Poate nu am făcut tot ce trebuia făcut, dar întotdeauna am dat dovadă de solidaritate, am văzut care sunt prioritățile oamenilor și întotdeauna am dezvoltat această țară și nu am luat măsuri care să stopeze această dezvoltare. Eu cred că PSD își va uni forțele, iar rezultatele la prezidențiale vor dovedi acest lucru. (…) Trebuie ca cel care va intra în cursa pentru prezidențiale să aibă un procent bun în sondaje, dar în același timp să fie susținut de organizații, pentru că într-o luptă nu intri singur. Trebuie să te asiguri că ai în spatele tău toți liderii de organizații, toți primarii, toți membri de partid. Dacă nu au susținere în partid, atunci putem avea surprize din punct de vedere al scorului final și cred că vom lua o decizie înțeleaptă în cadrul CEx. (…) Vreau să lămuresc un lucru, cel sau cea care va candida la alegerile prezidențiale trebuie să își asume că vom intra în turul doi la prezidențiale, fiecare președinte de organizație trebuie să își asume un rezultat. Un rezultat semnat, stabilit cu președintele de organizație, nu impus, un rezultat bazat pe o analiză temeinică a rezultatelor din fiecare localitate și își asumă acest rezultat. Trebuie să cerem corectitudine din partea fiecărui președinte de organizație și bineînțeles rezultatul final va fi corectitudine și performanță din partea candidatului”, a declarat Viorica Dăncilă, la Slobozia.

Întrebată dacă prezidențiabilul PSD va plăti cu funcția în cazul în care nu îndeplinește obiectivul propus de partid, Viorica Dăncilă a precizat că primul obiectiv este intrarea în turul doi, dar obiectivul general este, evident, câștigarea alegerilor prezidențiale.

„Noi nu intrăm într-o luptă ca să intrăm în turul doi, ci intrăm în luptă ca să câștigăm. Avem încredere în noi, avem încredere în forța noastră și intrăm în luptă să câștigăm. Vom avea o strategie diferită pentru turul 1 și turul 2. Bineînțeles, va fi o sancțiune pentru cei care nu performează în această direcție”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Sâmbătă, la momentul ședinței, PSD nu anunțase care este posibilul candidat la aceste alegeri. Ceea ce se știe sigur este că PSD a luat decizia de a avea candidat propriu, solicitându-se, însă, sprijinul ALDE și PRO România, în condițiile în care ambele partide au candidați.

În cadrul conferinței s-a mai vorbit și despre remanierea unor miniștri, dar și despre pasajul de la Drajna, așteptat de ani buni.

„Am vorbit despre pasajul de la Drajna, atât la Călărași cât și aici, la Ialomița. Știm că este o problemă. După cum știți, am înființat Departamentul pentru Infrastructură în subordinea primului-ministru. Acest pasaj va fi unul din obiectivele pe care le vom urmări, voi avea o discuție cu domnul ministru Cuc, vedem care este stadiul actual. Vrem să urgentăm lucrurile la acest pasaj, chiar propunea domnul ministru Teodorovici să acordăm chiar un bonus, astfel încât acest pasaj să fie terminat cât mai repede. Din punct de vedere al primului-ministru voi avea o foaie de parcurs săptămânală, referitoare la lucrările care se fac la acest pasaj. Vom vedea care va fi soluția, dar vrem să se termine cât mai repede”, a declarat premierul.

Alături de Viorica Dăncilă, la Slobozia au mai fost prezenți Eugen Teodorovici și Mihai Fifor, la conferința de presă participând și președintele PSD Ialomița, Marian Pavel.