comenzi la domiciliu cliseru.ro

Violare de domiciliu stopată de jandarmi

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/02/2013 | Lege si Ordine

O patrulă de jandarmi care executa misiuni de ordine publică luni, 11 februarie, în jurul orei 17.00, în zona Liceului Teoretic Ţăndărei, a observat în curtea imobilului din imediata vecinătate a unităţii de învăţământ, un bărbat cu un rucsac în spate.

Având în vedere că existau informaţii că proprietarii imobilului sunt plecaţi din ţară, jandarmii au încercat să intercepteze bărbatul în vederea stabilirii legalităţii şi activităţii pe care o desfăşura, moment în care acesta a încercat să fugă din curtea imobilului.

Jandarmii au procedat la urmărirea persoanei în cauză şi după aproximativ 100 de metri au reuşit interceptarea acesteia.

În timpul verificărilor a fost identificat şi fratele proprietarului locuinţei care a declarat că în aceeaşi zi, în jurul orei 14.oo, a găsit două ferestre deschise de la locuinţa în cauză, iar lucrurile din interior răvăşite, dar nu a sesizat fapta organelor de poliţie şi a mai observat că din locuinţă a fost sustras un radio-CD auto, în valoare de aproximativ 300 lei.

Cu ocazia controlului corporal şi al bagajelor efectuat de jandarmi asupra bărbatului nu a fost găsit radio cd-ul, dar au fost găsite două cagule improvizate.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate de echipa operativă a Poliţiei Ţăndărei, au fost găsite mai multe ferestre ale imobilului, care prezentau urme de forţare.

Jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii unei fapte susceptibile de a fi „violare de domiciliu”, pe care le-au înaintat în vederea continuării cercetărilor către Poliţia oraşului Ţăndărei.

Recomandăm cetăţenilor, ca în cazul în care observă orice fel de acţiuni sau activităţi care nu li se par a fi în concordanţă cu legea, desfăşurate de persoane suspecte, să solicite neîntârziat sprijinul Jandarmeriei, prin folosirea numărului unic de urgenţă “112”.