comenzi la domiciliu cliseru.ro

Vijeliile și ploile au făcut ravagii. Un nou COD PORTOCALIU de vreme rea este anunțat începând cu ora 13:00

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/06/2020 | Lege si Ordine, Vremea

În contextul prognozei meteorologice de ploi abundente și instabilitate atmosferică de Cod Portocaliu, pompierii militari au acționat încă de aseară și pe tot parcursul nopții pentru evacuarea apei din case și gospodării în municipiul Slobozia.

Prin dispeceratul 112 au fost primite peste 45 de solicitări de la cetățeni care semnalau efecte ale precipitațiilor abundente în gospodătire proprii.
În sprijinul populației au fost mobilizate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, care au intervenit cu 7 motopompe, 1 cisternă, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă și 5 autospeciale de stingere.
S-a acționat pentru evacuarea apei acumulate din ploi din 31 de locuințe și 12 curți. S-a intervenit pentru degajarea a trei copaci căzuți în municipiu și în orașul Amara pentru degajarea a 7 stâlpi de comunicație care blocau circulația.
În urma acestor situații de urgență nu s-au înregistrat victime.
Intervenția este în desfășurare și la această oră.
Pompierii rămân mobilizați până la normalizarea situației și înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice. Totodată, sunt menținute în stare de operativitate toate categoriile de mijloace și echipamente pentru asigurarea în cel mai scurt timp a acțiunilor de răspuns.

ISU Ialomița

Un nou COD PORTOCALIU de vreme rea este anunțat începând cu ora 13:00

În după-amiaza zilei de duminică (14 iunie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (14/15 iunie), în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, Dobrogea și Oltenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h) și frecvente descărcări electrice.