comenzi la domiciliu cliseru.ro

Victorie a USL. Cazacu nu mai candidează

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/05/2012 | Locale Ialomita
Actualizat: 19 iunie 2015

Joi, 3 mai, reprezentanții filialei USL au depus, la Tribunalul Ialomița, o contestație împotriva acceptării, de către Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean, a candidaturii lui Cazacu Marinică, din partea Alianţei pentru Ialomiţa (API), la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Potrivit reprezentanţilor USL, contestaţia a fost întemeiată pe faptul că Marinică Cazacu, la data depunerii candidaturii, era încă înalt funcţionar public şi nu îşi încetase raporturile de serviciu, respectiv de prefect al judeţului Ialomiţa, neîndeplinind condiţiile legale pentru a candida.

Conform legii, înalţii funcţionari publici pot candida la o funcţie de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu, Cazacu Marinică fiind suspendat de drept ca urmare a faptului că acesta fusese trimis în judecată.

Conducerea USL Ialomiţa mai reclama faptul că, tot în calitate de înalt funcţionar public, lui Cazacu Marinică îi este interzis să facă parte dintr-un partid politic sau alianţă politică, iar la data depunerii candidaturii pentru funcţia de consilier judeţean al CJ Ialomiţa, acesta îndeplinea funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal şi al Alianţei pentru Ialomiţa, încălcând, astfel, prevederile legale.

În primă fază, cauza a fost amânată, fiind repusă pe rol vineri, 4 mai, Tribunalul Ialomița respingând contestațiile formulate de USL Ialomița împotriva acceptării, de către BEJ Ialomița, a candidaturii lui Cazacu.

Decizia a fost  atacată cu recurs la Curtea de Apel București, iar sâmbătă aceasta a admis recursul, respingând candidaturile depuse de Cazacu Marinică, decizia fiind irevocabilă.

„ Admite recursul formulat de recurenta Uniunea Social Liberală Ialomița. Modifică în tot sentința recurată, în sensul că admite contestațiile conexate formulate de contestatoarea Uniunea Social Liberală Ialomița (…). Respinge candidaturile depuse de numitul Cazacu Marinică pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean Ialomița și de consilier în Consiliul Județean Ialomița. Irevocabilă”.