comenzi la domiciliu cliseru.ro

Victor Moraru: La niciuna dintre instituțiile de cultură nu s-au făcut schimbări pentru că așa am vrut eu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/09/2016 | Politica

„Nu au fost decapitări la instituțiile de cultură. Este un termen pe care eu nu-l suport. La niciuna dintre instituțiile de cultură nu s-au făcut schimbări pentru că așa am vrut eu”, a declarat președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, cu privire la recentele schimbări la nivelul conducerii unor instituții de cultură de la nivel județean.

Instituțiile vizate sunt: Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu – Mihaela Racovițeanu, Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” – Doina Roșca și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița – Cristian Obrejan.

Victor Moraru a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, că „finalizarea unor contracte de management a dus la o nouă evaluare a acestor manageri”.

„Nu s-a putut continua cu doamna Racovițeanu (la Biblioteca Județeană) pentru că dumneaei nu mai îndeplinea condițiile legislației în vigoare. Mai precis, trebuiau prevăzute studii superioare în specialitatea respectivă, dumneaei fiind de profesie inginer…

victor moraruÎn ceea ce o privește pe doamna Doina Roșca (Centrul Cultural Ionel Perlea), nu și-a mai depus proiectul de management, știind că nu mai îndeplinește aceste condiții. Privitor la Cristian Obrejan, care și-a depus un proiect de management, avizat de Consiliul Județean, la semnarea contractului între mine și dumnealui, a făcut o analiză mai profundă…

Eu știu că rămâne la conducerea Centrului. La acest moment are un contract de interimat pe o perioadă de 120 de zile, după care, domnul Obrejan, și cei care îndeplinesc condițiile, se pot înscrie la aceste concursuri”, a spus acesta.