comenzi la domiciliu cliseru.ro

Viața celor dragi este neprețuită, instalați-vă detectoare de gaze și de incendiu!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/06/2018 | Lege si Ordine

Readucem în atenția opiniei publice mesajele campaniei naționale de informare preventivă ”R.I.S.C. – Mai bine previi decât să nu fii!”, campanie ce vizează reducerea numărului de victime și a pagubelor materiale produse de incendiile la locuințe.

Obiectivul fundamental al campaniei este acela de a determina o atitudine proactivă în rândul populației, în vederea montării detectoarelor de incendiu în locuința proprie.

Ideea acestei noi campanii a plecat de la o realitate sumbră care arată că, anual, în România se produc aproximativ 6.000 de incendii la locuințe și în urma acestora circa 180 de persoane își pierd viața, potrivit statisticilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Practic, la fiecare două zile o persoană moare din cauza incendiilor și nu puține sunt cazurile în care familii întregi își pierd viața, întrucât cea mai mare parte a incendiilor se petrec în locuințe, pe parcursul nopții.

În anul curent, la nivelul județului Ialomița nu s-au înregistrat decese ca urmare a incendiilor produse la locuințe, însă 2 persoane au fost rănite. În anul 2017, din incendii au rezultat 7 victime (1 persoană decedată şi alte 6 rănite).

Aceste tragedii pot fi prevenite prin montarea detectoarelor de incendiu și a celor de gaz, demers la îndemâna oricui și care poate salva vieți și bunuri materiale importante. Detectoarele de incendiu emit semnale acustice și luminoase, sesizând un incendiu. Aceste dispozitive se pot monta în camere, pe holuri, în casa scării, pe tavan sau cât mai aproape de mijlocul încăperilor, dar nu se amplasează în băi sau bucătării. La achiziționare, se verifică existența marcajului CE. Pentru funcționarea optimă, detectoarele trebuie protejate când au loc renovări în locuințe și utilizate conform instrucțiunilor producătorului, urmărindu-se periodic testarea acestora și funcționarea bateriilor.

Pune viața familiei tale pe primul loc!

Comunicat de presă: ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA