comenzi la domiciliu cliseru.ro

Vasile Olaru este noul președinte al Colegiului Medicilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/12/2011 | Locale Ialomita
Actualizat: 19 decembrie 2011

Vasile Olaru, presedintele Colegiului Medicilor IalomitaMedicul chirurg Vasile Olaru, managerul Spitalului Județean de Urgență din Slobozia, este noul președinte al Colegiului Medicilor Ialomița, acesta fiind ales de membrii Consiliului de Conducere al Colegiului Medicilor.

Președintele va fi secondat de trei vicepreședinți, Pogorevici Victor- specialist oftalmologie (Urziceni), Țențea Paul – medic de familie (Fetești) și Dan Octavian Alexandrescu – specialist chirurgie generală (Urziceni), secretar fiind Mihai Lungu, medic de familie și preşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie din Ialomiţa. Din Colegiu mai fac parte: Didiță Doru, Rizescu Horia, Motoacă Elena, Vuzet Cornel, Platon Monica și Pitea Constantin.
Aceștia au fost prezentați, săptămâna trecută, în cadrul unui eveniment organizat la Amara cu medici de familie și specialiști. Pe parcursul evenimentului au fost discutate și diverse subiecte de actualitate, printre acestea aflându-se și cel al apariției Caselor de Sănătate private, relația dintre medicii de familie și specialiști, dar și despre legislația în vigoare.
La alegerile desfășurate la începutul lunii noiembrie, 257 de medici din cei 303 cu drept de vot au aplicat ștampila pe maxim 11 candidați dintre cei 27 înscriși pentru a face parte din acest for. Pe parcursul celor trei zile de alegeri au mai fost aleși și reprezentanții în Adunarea Generală – Spînu Loredana și Oprea Mihaela- și comisia de cenzori – Petrescu Mihai, Apostoiu Adrian și Motoacă Adrian.
Vasile Olaru a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că această funcție va reprezenta o provocare, prin responsabilitățile pe care le va avea de acum încolo, însă s-a arătat mâhnit de apariția Ordinului 1577, din 18 noiembrie 2011, prin care numărul de paturi din spitalele din județului Ialomița se va reduce cu 95.
„Vă dați seama că multe dintre aceste paturi vor fi luate de la Spitalul Județean de Urgență din Slobozia, în condițiile în care s-a mai făcut o astfel de reducere. Județul Ialomița va avea 677 de paturi, în comparație cu Covasna, de exemplu, județ mai mic ca Ialomița, care va avea 1.480 de paturi”, a spus Olaru.