comenzi la domiciliu cliseru.ro

Vântul, soarele și agricultura din „frumoasa Ialomița”, în atenția chinezilor din Provincia Henan

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/07/2017 | Locale Ialomita

Sâmbătă, 15 iulie, autoritățile locale și județene din Ialomița au primit, la Slobozia, vizita de lucru a delegației provinciei Henan din Republica Populară Chineză, sub egida  Dialogul 2017 al Partidelor politice dintre China și țările Europei Centrale și de Est „16+1”.

Evenimentul a reunit 21 de reprezentanți ai administrației publice din Provincia Henan, precum și reprezentanți ai administrației centrale, județene și locale din România.

„Ne dorim să dezvoltăm relații de colaborare în trei domenii importante, dar și în alte domenii pe care le vom identifica în următoarea perioadă, însă principalele probleme le considerăm a fi agricultura, infrastructura, unde după cum știți România și județul Ialomița are nevoie la acest moment de mari investiții, dar și în energie, luând în calcul că avem o expunere destul de mare la soare, vânturi de intensitate potrivită, fapt care poate să determine investiții și parteneriate de colaborare între Ialomița și Regiunea Henan. (…) Am inițiat astăzi trei scrisori de intenție, între Consiliul Județean Ialomița și Provincia Henan, între municipiul Slobozia și orașul Linzhou și între Camera de Comerț și Industrie Ialomița și reprezentanța comercială a Provinciei Henan (…) ”, a declarat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița în cadrul unei conferințe de presă.

Reprezentantul Provinciei Henan, ministrul Tao Minglun, a mulțumit pentru primirea călduroasă, pentru pregătirile pe care le-au făcut cei din administrație pentru acest eveniment și a transmis „cele mai bune dorințe” pentru „poporul din județul Ialomiței”, un județ catalogat ca „frumoasa Ialomița”.
Acesta a vorbit și despre motivul vizitei delegației în România, afirmând că în ceea ce privește județul Ialomița, în urma discuțiilor cu reprezentanții autorităților locale și județene, au identificat trei domenii în care s-ar putea investi, aceleași de fapt menționate de președintele C.J.

Cele trei scrisori de intenție semnate sâmbătă sunt considerate a fi „un început foarte bun” pentru colaborarea dintre localitățile implicate, guvernul din Henan exprimându-și toată deschiderea în vederea dezvoltării relațiilor bilaterale, prin încurajarea companiilor din provincia Henan să investească în România, în județul Ialomița.

De ce au venit în Ialomița? Chinezii susțin că între Henan și Ialomița există mai multe puncte comune, în special în domeniul agricol, însă cel mai tare au fost impresionați de „căldura poporului din județul Ialomița”.

Când vom vedea rezultatele acestei întâlniri? Cât mai repede posibil, dar în pași mici, susțin autoritățile, sperându-se la parteneriate pe termen lung.

În final, toți au plecat la o întâlnire cu oameni de afaceri din județ, nu înainte ca ministrul chinez să mulțumească pentru participare „prietenilor din presă”.