comenzi la domiciliu cliseru.ro

Valabilitatea cardurilor naționale de sănătate s-a prelungit la 7 ani

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/08/2018 | Stiri nationale

Casa de Asigurări de Sănătate Ialomița amintește furnizorilor de servicii medicale aflați în contract cu aceasta, dar și asiguraților, că termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la 5 la 7 ani prin H.G. nr. 458 din 28 iunie 2018.

Cardurile sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate timp de 2 ani după data de expirare a valabilității inscripționată pe suprafața din material plastic, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de 7 ani. În cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019.

Cardurile naționale de sănătate noi care se emit începând cu data de 1 august 2018 au de la început o valabilitate de 7 ani, conform aceluiași act normativ.

Măsura de prelungire a duratei valabilității cardurilor permite o economie de circa 270 miloane lei, prin degrevarea bugetului de stat de cheltuielile aferente tipăririi a aproximativ 14,2 milioane de carduri noi în perioada anilor 2018-2019, fondurile respective urmând să fie redirecționate spre alte cheltuieli din domeniul sănătății publice.

Totodată, reamintim că acest document este personal și netransmisibil,unul din rolurile cardului național de sănătate fiind de a certifica faptul că serviciile medicale decontabile din FNUASS au fost efectiv acordate asiguratului.