comenzi la domiciliu cliseru.ro

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/11/2018 | Infotrafic

Echipați-vă corespunzător autoturismele! De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie dotate și cu dispozitive antiderapante.

Totodată, polițiștii vă sfătuiesc ca, înainte de a pleca la drum, să vă informaţi cu privire la condiţiile meteo existente pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți.

Rulați cu viteză redusă, adaptată la condițiile din trafic.

Respectați-vă partenerii de drum! Acordați-le prioritate de trecere atunci când au acest drept!

Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri, staționări sau parcări neregulamentare.

Asigurați-vă că sistemul de iluminare, semnalizare și climatizare funcționează corespunzător!

Îndepărtați zăpada de pe autovehicule! La frânare, zăpada lăsată necurățată pe plafon poate aluneca pe parbriz și vă poate bloca vizibilitatea.

În permanență, mențineți curate luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, precum și plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare ale autovehiculului și remorcii.

Le recomandăm atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste prudenţă în trafic și să respecte cu strictețe regulile de circulaţie. Un comportament responsabil reduce considerabil gradul de implicare în evenimente rutiere negative.

De asemenea, atragem atenția bicicliștilor că, potrivit prevederilor legale, le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA
Mai multe articole de la obiectiv.net: