comenzi la domiciliu cliseru.ro

USL a câştigat toate cele şase mandate de deputat şi senator (numărătoare paralelă)

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/12/2012 | Locale Ialomita

Uniunea Social Liberală a câştigat toate cele şase colegii din judeţ, patru de Camera Deputaţilor şi două de Senat, potrivit numărătorii paralele efectuate de USL.

‘Este un rezultat previzibil, declaraţiile anterioare ale liderilor USL fiind în sensul acesta. Cetăţenii şi-au exprimat demult intenţia de a credita cu încredere şi cu un vot USL, evident pentru calitatea guvernării care să fie comparabilă cu ceea ce s-a întâmplat până acum’, a declarat, în noaptea de duminică spre luni, copreşedintele USL Ialomiţa, Silvian Ciupercă.

Potrivit estimărilor, cel mai bun rezultat a fost obţinut în colegiul 2 Slobozia, de peste 60%, unde a candidat deputatul Marian Neacşu.

Un rezultat dorit de USL, dar oarecum neaşteptat, este în colegiul 4 Urziceni pentru Camera Deputaţilor, în urma numărătorii paralele candidatul USL Aurelian Ionescu obţinând peste 52%, chiar şi în condiţiile în care nu era suficient de cunoscut, aceeaşi situaţie fiind întâlnită şi în colegiul 2 Senat, unde senatorul UNPR de Olt Ion Toma ar fi obţinut în jur de 56%.

‘Categoric a fost un vot politic. În ce pondere, este greu de evaluat la acest moment’, a subliniat Silvian Ciupercă.

Totodată, copreşedintele organizaţiei USL, Ioan Martin, susţine că ‘alegerea celor doi pentru zona Urziceni a fost una inspirată, având în vedere estimările rezultatelor, foarte bune în toate localităţile judeţului’.

‘Şi în colegiul 1 Feteşti-Ţăndărei este un rezultat foarte bun, de peste 56%. A fost un vot concentrat politic, atât candidata la Camera Deputaţilor, Cristina Pocora, cât şi candidatul la Senat, Marian Pavel, reuşind să convingă electoratul. Sperăm să nu îi dezamăgim pe oameni. Să avem onoare să facem ce trebuie ca să nu îi dezamăgim. Ne-am dorit acest rezultat, am muncit pentru el, l-am pregătit, am depus mult efort şi, din fericire, l-am obţinut’, a conchis Ioan Martin.

Este foarte probabil ca numărul de mandate să fie mai mare în Ialomiţa în urma redistribuirii (un mandat de deputat şi unul de senator în plus, posibil pentru PP-DD sau ARD). AGERPRES