Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > Urziceni: Produse contrafăcute. Atenţie la chilipiruri! https://wp.me/p49Kdo-9ZZ

Urziceni: Produse contrafăcute. Atenţie la chilipiruri!

În cadrul acțiunilor desfășurate pe linia combaterii comerţului ilicit în municipiul Urziceni, jandarmii au identificat miercuri 28 iunie, un magazin în care se comercializau articole de îmbrăcăminte care purtau inscripţii identice sau similare cu cele ale unor mărci înregistrate.

Jandarmii au solicitat administratorului magazinului documentele de provenienţă și certificatele de autenticitate pentru produsele comercializate.

Cu privire la provenienţa acestora, administratorul a menţionat că nu are documente de certificare şi că le-a achiziţionat de la o societate comercială din municipiul Bucureşti cu prețuri cuprinse între 25 și 65 ron/bucată, iar acestea erau expuse la vânzare, cu prețuri între 40 și 130 ron/bucată.

Având în vedere că produsele respective purtau inscripţii identice sau similare cu cele ale unei mărci înregistrate iar administratorul nu deținea documente de proveniență și de autenticitate,  jandarmii au procedat  la ridicarea celor 38 tricouri, a unui hanorac şi a două costume de trening, în vederea continuării verificărilor.

Jandarmii i-au întocmit administratorului firmei actele premergătoare sub aspectul săvârşirii unei fapte susceptibile de a fi ” punerea în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică cu o marcă înregistrată”, pe care le-au înaintat în vederea continuării cercetărilor către  Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Ialomiţa.

Recomandăm cetăţenilor să apeleze Jandarmeria la numărul unic de urgenţă 112, ori de câte ori observă vreo încălcare a legilor sau a altor acte normative în vigoare.

Jandarmii sunt prezenţi la datorie, oferind siguranţă şi încredere.

Comunicat de presă: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa