comenzi la domiciliu cliseru.ro

Liviu Cazan, ambasador al Organizației Maritime Internaționale

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/03/2016 | Locale Ialomita

Liviu Cazan, directorul general al Autorității Navale Române, a primit recent nominalizarea de Ambasador al IMO (Organizația Maritimă Internațională).

liviu cazanLiviu Cazan ambasador IMO Organizatia Maritima InternaționalaÎn calitate de ambasador maritim, Liviu Cazan are ca sarcină promovarea beneficiilor și frumusețea unei cariere pe care, de-a lungul timpului, un număr redus de ialomițeni a îmbrățișat-o.

Alături de dr.ing. Ovidiu Cupșa, directorul Centrului Român de Pregătire și Perfecționare a Personalului din Transporturi Navale și de CLC Șerban Berescu, lector al Universității Maritime Constanța, ialomițeanul Liviu Cazan, director general al Autorității Navale Române, originar din Urziceni, a fost desemnat Ambasador IMO.

Organizația Maritimă Internațională (IMO) este o agenție specializată o Organizației Națiunilor Unite (ONU) responsabilă global de reglementarea transporturilor navale.

IMO a fost înființată în 1948 la Geneva, are sediul la Londra și este compusă din 171 de state membre.

Scopul principal al organizației este să dezvolte și să mențină un cadru corespunzător de reglementare pentru transportul naval, iar acesta include siguranța, cooperarea tehnică, problemele de mediu, aspecte legale, securitatea și eficiența transportului maritim.

România este membru IMO din 1965.

Lumea maritimă, multiplu fațetată, oferă o serie de oportunități de carieră pentru tineri, atât pe mare cât și în porturi. Ambasadorii maritimi IMO sunt propuși de guvernele statelor membre, aleși printr-o schemă de selectare și au misiunea de a promova profesiile legate de transportul naval și a prezenta beneficiile alegerii unei cariere în acest domeniu. Ei trebuie să atragă tineri în a lua în considerare o carieră de navigator sau de expert maritim, să fie o sursă de inspirație pentru noua generație de navigatori.

Cariera profesională deosebită, dovedită fără echivoc de această nominalizare, vorbește de la sine despre potențialul valoric uman pe care municipiul Urziceni îl deține și îl poate oferi comunității.

Îl felicităm pentru reușită și îi urăm mult succes în misiunea încredințată.

foto: cugetliber.ro