comenzi la domiciliu cliseru.ro

Urziceni: Cercetat penal pentru deținerea neautorizată a două arme letale şi 619 cartuşe

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/06/2015 | Locale Ialomita

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au pus în mişcare acţiunea penală faţă de inc. MIHAI NICOLAE  pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prevăzută şi pedepsită de art. 342 al.1 c.p .

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că inculpatul Mihai Nicolae a fost depistat  în ziua de 8.06.2015,  în jurul orei 16,00 pe raza Mun. Urziceni, deţinând neautorizat două arme letale şi 619 cartuşe despre care a declarat că au fost găsite de el abandonate într-o pubelă de gunoi de pe o stradă din Köln – Germania şi transportate în România.

Inculpatul nu este autorizat să deţină arme/muniţii.

La data de 09.06.2015 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au întocmit referatul cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, întreg dosarul fiind înaintat instanţei.

Cercetările vor continua sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Foto: arhiva Obiectiv Ialomița