comenzi la domiciliu cliseru.ro

Urziceni: Avea permisul suspendat și nu a oprit la semnalele polițiștilor. Urmărit și prins, s-a prezentat cu un nume fals

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/02/2019 | Lege si Ordine

Cercetați pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice

În acest week-end, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Urziceni, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire pentru un vehicul, însă conducătorul auto a ignorat semnalele agenților de poliție, continuându-şi deplasarea în încercarea de a se sustrage controlului.

Echipajul de poliţie a plecat în urmărirea vehiculului în cauză, acesta fiind interceptat pe bulevardul Republicii. Conducătorul auto a precizat că nu deține documente de identitate asupra sa, și a oferit polițiștilor un nume, care ulterior s-a dovedit a nu-i aparține.

Șoferul a fost identificat la sediul Poliției Municipiului Urziceni în persoana unui bărbat de 41 de ani, din localitate, iar cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat. De asemenea, el a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat și falsul privind identitatea.

* * *

Polițiștii rutieri au depistat trei bărbați de 27, 32 și 64 de ani, din Slobozia, respectiv București, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.

Conducătorii auto au fost testați alcoolscop, rezultatele indicate fiind de 0,77, 0,71 și 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, aceștia fiind transportați la unități medicale, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal.

* * *

Un alt bărbat de 38 de ani, din comuna Bărbulești este cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un autoturism, deși numerele de înmatriculare emise de un stat al Uniunii Europene aveau valabilitatea expirată.

* * *

Un alt bărbat, de 34 de ani, din comuna Manasia, care se deplasa la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu, a încercat să se sustragă controlului polițiștilor.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit bărbatul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal.