comenzi la domiciliu cliseru.ro

Urmează să te muți la casă? Iată ce TREBUIE să faci!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/04/2018 | Magazin

Mutarea într-o altă casă se poate dovedi un adevarat motiv de stres pentru orice persoană. Mai mult decât atât, pe lângă efortul psihic depus intervine și cel fizic.

Daca te regasesti in situatia descrisa si urmeaza sa te muti intr-o casa mai spatioasa, atunci sigur ai constatat cat de multe lucruri s-au strans de-a lungul anilor si cate vei fi nevoita sa strangi si sa aranjezi. Bineinteles ca nu trebuie sa te agiti foarte tare, pentru ca mai rau vei face, ci este necesar sa le faci pe toate pas cu pas, la timpul lor. Citeste, mai jos, cateva sfaturi utile in acest sens.

Iata ce poti face pentru ca mutarea sa devina mai putin stresanta:

  1. In primul rand, trebuie sa scapi de toate lucrurile inutile din apartament, inca de cand incepi sa impachetezi. Ideal este sa nu le muti dintr-o parte in cealalta, mai ales daca vrei sa ai suficient spatiu, iar diferenta sa se cunoasca. Poti, eventual, sa sortezi hainele pe care nu le-ai mai purtat de ceva timp si sa le pui deoparte, iar apoi sa le trimiti spre donat. Bineinteles, este necesar ca atunci cand pregatesti cutiile sa scrii pe ele ce contine fiecare, astfel incat despachetarea sa fie mai usoara. Chiar si mutarea acestora, precum si a mobilei se poate dovedi anevoiasa, motiv pentru care gasesti pe Magnetcenter roti pentru carucioare si mobila. Foloseste-le pentru a reusi sa iti usurezi munca si, implicit, transportarea tuturor bagajelor.
  2. Apoi, este necesar ca in noua casa sa ai siguranta ca aproape toate sunt puse la punct. Este clar ca nu te poti muta pana ca instalatia de apa nu este functionala sau cea electrica. In plus, daca vrei sa faci revizuiri, acum este momentul. Poti, de asemenea, sa te orientezi si catre modalitati ce ajuta la economisire. De exemplu, descopera modelele de panouri radiante si plasme termice care pot functiona pana la 10 ore pe zi si care elimina costurile instalarii unei centrale termice. S-ar putea sa descoperi ca aceasta varianta este mult mai avantajoasa.
  3. Cere ajutorul! Chiar daca esti o fire independenta si iti place sa te descurci astfel, cand te vei muta va fi necesar sa apelezi la prieteni sau familie pentru a reusi sa te instalezi cat mai repede si, in acest mod, perioada de dupa sa nu se transforme intr-una si mai stresanta si epuizanta din toate punctele de vedere. Fireste ca acestia nu te vor ajuta pana la ultimul detaliu, insa mutarea in sine si amenajarea minimala nu o vei putea face singura. Bineinteles, poti apela chiar si la firme specializate care sa te ajute cu transportul celor stranse de-a lungul anilor.

Asadar, daca urmeaza sa te muti, tine cont de faptul ca vei avea nevoie de ajutor, ca este nevoie sa fii foarte organizata si sa scrii pe cutiile ambalate ce contine fiecare. Mai mult, nu ezita sa faci ultimele investitii inainte de a te muta!